Een parel in de Kempen: met charme én stijl


Een woning dat je een vakantiegevoel geeft… Het klinkt misschien als een cliché, maar dat is het allerminst als je deze woning en tuin bezoekt. Strak en landelijk, zo zouden we het ook kunnen samenvatten.

Het zijn de rust en de klasse die ons charmeren. En de afwerking. Want soms zit schoonheid in kleine details.

PROJECT CARPENTIER DAUBY

Oud of nieuw?

“We hebben het ontwerp gebaseerd op een klassieke Franse hofstede”, vertelt architect Jef Van de Vel van AP/ART Architecten ons. “Dit is natuurlijk geen vierkantshoeve, maar de woning heeft door het hogere volume en het ommuurde binnenplein wel dat statige.”Het lijdt geen twijfel, de woning heeft cachet. De klassieke toets springt in het oog en soms zou je even twijfelen of het over een renovatie gaat of niet. Jef Van de Vel: “Het zou inderdaad een oude gerenoveerde gevel kunnen zijn. Dat bekomen we doordat niet alles zo strak afgemeten is. Sommige stenen zijn wat kleiner of groter, of springen er wat uit. Ook met de ramen hebben we wat gespeeld. Geen grote raampartijen, maar verticale partijen met kleinhouten in de bovenste glasvakken. De bovenste ramen bestaan zelfs helemaal uit vierkantjes. Qua kleuren hebben we gekozen voor een afwisseling van grijs en een  donkere tint (het smeedijzer-effect) voor de kleine ramen en de grote ramen achteraan.”

PROJECT CARPENTIER DAUBYPROJECT CARPENTIER DAUBY

Drieduizend jaar oud

Stephanie Van Mechelen: “Het belangrijkste aan onze handgrepen is dat ze van natuurlijke materialen zijn: een metaallegering met een zwarte laklaag op. Die zwarte kleur is vandaag de dag echt wel in. De techniek die we gebruiken is zelfs al meer dan drieduizend jaar oud. Eerst wordt het metaal gegoten in zandmallen en daarna werken we de producten met de hand verder af. Het gietproces in zandmallen zorgt ervoor dat het beslag een korrelig oppervlak krijgt en dus kleine imperfecties vertoont. Hierdoor is elk stuk uniek en
krijgt het een artisanale oude look. We kiezen er echt voor om met die natuurlijke materialen te werken, deze worden ook nog mooier met de leeftijd.” “Ons aanbod is trouwens niet beperkt tot handgrepen”, vervolgt Stephanie Van Mechelen. “Ook voor raam- en meubelbeslag kan je bij ons terecht, net als voor andere accessoires. Handig als je alles in eenzelfde lijn en kleur wilt doortrekken. Iedereen kan een kijkje komen nemen in onze showroom. En indien nodig gaan we ook mee op de werf om het project te begeleiden.”

Fotografie: Hendrik Biegs – in samenwerking met Home Sweet Home 


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP