Rustieke keuken in woonboerderij in Westerland.


In woonboerderij Westerland kozen de eigenaars voor een rustieke keuken in barnwood. De warme tinten van het natuurlijke hout geven de keuken een knus gevoel waar je graag in thuiskomt.

De keukenkasten zijn uitgerust met robuuste PML96-meubelgrepen in Ruw Brons. Dit meubelbeslag sluit nauw aan bij de warme tinten van het rustieke hout in een industriële setting.

Warme kleuren en natuurlijke materialen voor een rustieke droomkeuken

Het barnwood waaruit deze rustieke keuken bestaat, is een gebruikt en doorleefd soort hout van meer dan 50 jaar oud. Achter dit unieke, warme materiaal schuilt dus al een behoorlijk stukje geschiedenis.

Barnwood is een houtsoort die, dankzij z’n historisch karakter, de nodige warmte en sfeer in huis brengt. Het is heel gemakkelijk te combineren met andere natuurlijke materialen, zoals in deze keuken werd gedaan met:

 • een porseleinen spoelbak;
 • een keukenblad uit Spaanse hardsteen;
 • bronzen meubelgrepen.

De PML96-meubelgrepen in Ruw Brons zijn afkomstig uit de Pure®-collectie en passen met hun robuuste design en warme kleurschakeringen perfect in een industriële, rustieke keuken als deze.

PROJECT BOUDEWIJN HOSMUS - WESTERLAND

Een rustieke keuken op maat

Boudewijn Hosmus Keukenambacht maakt rustieke keukens op maat die worden vervaardigd uit massief hout en andere natuurlijke materialen.

De materialen waarmee ze werken, hebben niet alleen die mooie charme, maar zijn ook nog eens bijzonder duurzaam. En dat is een (milieu)bewuste keuze. Duurzaamheid komt niet alleen je interieur, maar ook de natuur ten goede.

Bij Boudewijn Hosmus wordt er gelet op:

 • het productieproces van de keukens en het meubilair;
 • de gebruikte materialen;
 • de herkomst.

Bronzen beslag voor een rustieke keuken

Bronzen meubelbeslag in Ruw Brons (RB) is een goede keuze wanneer je wilt werken met natuurlijke, warme materialen voor die extra robuuste touch.

Het Ruw Brons is de meest pure vorm van brons en past dus perfect bij het gebruikte barnwood van de rustieke keuken.

Een ander kenmerk van de gebruikte meubelgrepen is de manier waarop ze gemaakt zijn. Het gietproces in zandmallen grijpt terug naar een eeuwenoud productieproces. De kleine imperfecties die de zandmallen in het korrelige oppervlak van het beslag laten, geven het beslag een ruwe, onafgewerkte look. Hierdoor passen ze mooi bij het verweerde hout van het barnwood.

Van de ruwe schoonheid van het meubelbeslag van Dauby kan je beslist een leven lang genieten: het duurzame en groene karakter vloeit voort uit:

 • een product dat na het gietproces met de hand wordt afgemaakt;
 • de gebruikte natuurlijke materialen;
 • het onderhoudsvriendelijke karakter van het beslag.

Op zoek naar een stukje ambacht die je rustieke keuken extra cachet geeft? Neem een kijkje in het assortiment raam-, meubel- en deurbeslag van Dauby.


In samenwerking met Boudewijn Hosmus Keukenambacht


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

  Stuur een berichtje
  Een vraag ?
  Stuur een berichtje


  TOP