Zicht op zee in het kwadraat


We trekken naar de Belgische kust. Twee zussen laten ons tevreden hun gerestylede appartementen met zicht op zee zien. Smaken verschillen, en zo hoort het. Sober gezellig versus gezellig strak.

Rust in de branding 

Het eerste appartement aan de Noordzee waar we aanmeren is ingericht in een tijdloze strakke stijl. Of hoe strak ook knus kan zijn. Het sierbeslag komt van Dauby, team Den Stal tekent voor het maatwerk en interieurarchitect Bart de Beule zorgt voor een goeie flow in het verlengde van de branding op het strand. Je wordt hier overspoeld door een golf van rust…

PROJECT BART DE BEULE - DEN STAL

Sober doorleefd

Het tweede adres ligt op amper een boogscheut. Hier is het interieur iets landelijker van karakter door het maatwerk van Den Stal in eik van wel honderd jaar oud. Het in zandmallen gegoten Dauby-sierbeslag in verouderd ijzer past als gegoten in dit cosy sfeerplaatje. Uitermate resistent is de zwarte coating en met de jaren zal het patina aan authenticiteit winnen.

PROJECT BART DE BEULE - DEN STAL

Praktische make-over

Bart de Beule zorgt ook hier voor een frisse wind en staat aldus garant voor een opmerkelijke home-make-over. Als geen ander weet hij het geheel uitstraling te geven en uiterst praktisch te organiseren. De keuken vormt een eiland zonder aan de ruimtelijkheid van de woonkamer te raken en er is een eethoek waar gezin en gasten kunnen aanschuiven.

Schrijnwerker totaalinrichter

Mark, Chantal en zoon Glen vormen de drijvende kracht achter schrijnwerkerij en totaalinrichting Den Stal. Tim en Paul vervolledigen het team. Van de deuren tot de kasten en tafels, het atelier uit Stekene heeft er hier een hand in. Zulk vakkundig handwerk, daar sta je van te kijken!

PROJECT BART DE BEULE - DEN STAL

Spectaculair verbouwd

Qua verbouwing kan dit project tellen! De keuken werd ontsloten en de gastenkamer uitgebreid. Nieuw is de kamer voor de kleinkinderen, mét doucheruimte. En nog onder supervisie van de binnenhuisarchitect kwam er een grote glaspartij met zeezicht. Bij mooi weer kun je ze helemaal openschuiven, maar zelfs gesloten haal je het buitengevoel naar binnen.

Virtuoos puzzelwerk

Dit appartement had vier slaapkamers en twee badkamers. Het aantal slaapkamers is gebleven, maar dankzij het virtuoze puzzelwerk van de interieurdesigner hebben ze nu alle een badkamer of doucheruimte. Niet onbelangrijk: er zijn aangepaste sanitaire voorzieningen voor andersvaliden.PROJECT BART DE BEULE - DEN STAL

Out of the box

Nauw overleg met de bewoners en dito samenwerking met de aannemers liggen aan de basis van deze twee geslaagde renovaties. Of hoe oud transformeert in nieuw. Beide vallen onder de noemer ‘stijlvol wonen’, maar elk met een heel andere uitwerking. En zo is het bewijs geleverd dat Bart de Beule out of the box durft te denken.

Fotografie:  Mich Verbelen

In samenwerking met Patrick Retour, ontwerp Bart de Beule & uitvoering Den Stal 

Stuur een berichtje

Een vraag ?
Stuur een berichtje






TOP