Van landelijk tot modern: het sierbeslag van Dauby laat een blijvende indruk na. Je kan het deur-, meubel- en raambeslag ontdekken in deze sfeervolle kijkwoning.

Dit industriële terrein in hartje Antwerpen is een voormalige koekjesfabriek waar je ongetwijfeld verlekkerd op zal zijn. Na een grondige renovatie werden de gebouwen doordacht en stijlvol ingericht, zodat ze nu klaar zijn voor een tweede leven. Ontdek wat er allemaal te snoepen valt in deze architecturale parel.

Sierbeslag en metalen tegels als sfeervolle blikvanger

Dauby levert sierbeslag in verschillende stijlen, materialen en collecties. Maar hun assortiment gaat veel verder dan dat. Ook tegels, badkameraccessoires en gordijnaccessoires maken deel uit van hun aanbod. In deze kijkwoning wordt zowat de hele Dauby-collectie in de kijker gezet.

Een kanjer van een keuken

Het keukenblok werd aan de zijkanten verfraaid met ambachtelijke Pure® Tiles-tegels. Hun ruwe ‘look and feel’ krijgen ze door de structuur van de zandmal. Elke tegel is uniek.

Tip: kies voor een mix, dan creëer je een eyecatcher zoals hier.

De maatkasten in de hoek van de keuken, waar voorraad en apparatuur in schuil gaan, worden geflatteerd door meubelgrepen type PMAF in Ruw Brons. Ze passen in elke interieurstijl en je kan ze horizontaal of verticaal plaatsen. Je vingers zullen in elk geval nooit meer klem komen te zitten door de afgezette vorm.

Op en top luxe in de badkamer

Er hangen niet alleen handdoeken aan Dauby-stangen, maar ook aan een ladder bij het bad. Een decoratieve én slimme manier om inkijk via het raam te bemoeilijken.

De hoge buffetkast deed vroeger dienst in de showroom van maatwerkspecialist Den Stal.
Nadat de kast metallic gepatineerd werd door La Tinta, past deze nu perfect in het plaatje. De meubelknop model PT-45 uit de Pure®-collectie van Dauby, met diameter 45 mm, oogt sober en robuust. Uitgevoerd in Ruw Brons dat mooi accordeert met het bad.

Op adem komen in de slaapkamer

De originele en huiselijk ingerichte slaapkamer heeft als eyecatcher het bed, geflankeerd door aan roedes opgehangen lampen, en de gerecupereerde deuren als hoofdbord.

Kijkwoning Dauby 3

Ook in deze ruimte schrijft het sierbeslag van Dauby geschiedenis. De Dauby-deurklink PHT+L van het toilet is geïnspireerd op het Chemin de Fer-model dat in 1883 speciaal ontworpen werd voor de luxueuze eetwagons van de Oriënt Express. Een paar bestaat uit een ‘T’ en een ‘L’. De T geeft aan dat je moet trekken.

Wat het sierbeslag van Dauby zo uniek maakt

Het unieke sierbeslag van Dauby is de perfecte aanvulling op elke ruimte. Je brengt niet alleen een stukje design in huis, maar ook eeuwenoude tradities, warme materialen en authentieke modellen. Waarvan bovendien geen twee hetzelfde zijn.

Het sierbeslag van Dauby is:

 • handgemaakt volgens een eeuwenoud productieproces en gegoten in zandmallen die kleine, unieke imperfecties in het beslag vormen;
 • gemaakt uit natuurlijke, warme materialen die patineren en mooier worden naarmate de leeftijd en het gebruik;
 • perfect voor elke interieurstijl: van modern over tijdloos tot landelijk;
 • duurzaam voor een sierbeslag dat een leven lang meegaat;
 • voorzien van de perfecte vorm die goed in de hand ligt.

Benieuwd naar het authentieke sierbeslag van Dauby? Contacteer ons en maak een afspraak voor een rondleiding in de kijkwoning.Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

  Stuur een berichtje
  Een vraag ?
  Stuur een berichtje


  TOP