Liefde voor Hollywood Regency en Paris chic met Dauby raam-en deurbeslag


Wat tien jaar geleden begon als een zijproject waarin ze haar creatieve ei kwijt kon, groeide voor Valerie Brems over de jaren heen uit tot een full-time job. Als influencer en Instagram-persoonlijkheid is ze een inspiratie voor vele volgers met een passie voor mode, lifestyle, én interieur. Het Dauby raam-en deurbeslag past dan ook perfect in haar interieur met uitgesproken knipoog naar Hollywood Regency : welkom in de Great Gatsby te Heist-op-den-berg !

Valerie Brems met PHT deurklink in Ruw Brons Gepolijst
Valerie Brems met PHT deurklink in RBP – Foto © Dries Luyten

Van blog tot boegbeeld

De zon schijnt fel wanneer we bij haar langskomen, en een zonnige en hoogzwangere Valerie verwelkomt ons in haar huis. Een snelle oogopslag later is al meteen duidelijk : dit interieur straalt pure klasse uit. Niet enkel de gouden palmboom in de leefruimte is hiervan de schuldige, ook aan details als het kinderkeukentje of de verschillende lampen merk je dat Valerie niet over één nacht ijs is gegaan.

 
Deurbeslag Pure in ruw brons gepolijst - binnenkijken bij Valerie Brems
Binnenkijken bij Valerie Brems – PHT deurklink in RBP – Foto © Dries Luyten

“Ik heb echt een lampenobsessie”, lacht ze, “ ik struin vintage markten af op zoek naar dat ene exemplaar dat ik al langer in mijn hoofd had en heb verschillende lopende zoekopdrachten staan. Als ik dan een melding krijg, rijd ik er meteen naartoe, vaak is dat bij een oud bomma’ke ofzo. Ik vind dat echt leuk! ” Al hebben al die zoekopdrachten wel iets gemeen. “Ik hou van spullen met een verhaal. Ik probeer dan ook alleen maar dingen te brengen waarin ik geloof en wat past en geloofwaardig is. Authenticiteit is heel belangrijk.

En dat merk je. Haar blog en Instagram account zijn geen allegaartje van PR-stunten, maar aspecten uit haar dagelijkse leven en producten waar ze achter staat. Schrijven voor een specifiek doelpubliek doet ze niet, al merkt ze dat haar volgers in het algemeen iets ouder zijn, en zich vooral moeten kunnen herkennen in haar dagelijkse leven. En of ze dat doen. Valerie heeft ondertussen al 10 jaar ervaring op de teller staan en draait nog steeds mee.

Interieur

Toch is interieur pas later in haar blog aan bod gekomen. “ Interieur heeft me altijd geïnteresseerd, maar oorspronkelijk vond ik niet dat ik zoveel te delen had. Op een gegeven moment ben ik geleidelijk aan wat dingen beginnen te posten, en zag ik daar heel toffe reacties op komen. Gaandeweg heb ik ook zo mijn eigen stijl ontdekt, die over het algemeen altijd redelijk klassiek is geweest.”

Hollywood Regency, zoals ze het zelf omschrijft, draait om veel licht, geometrische vormen, en gouden accenten voor die luxueuze uitstraling. “Maar dat kan binnen 5 jaar natuurlijk helemaal anders zijn. Ik ben niet bang om het over een andere boeg te gooien. Ik volg wat ik zelf mooi vind.”

En haar inspiratie? “ Die haal ik uit heel veel verschillende dingen : Op tripjes naar Amsterdam of op de rommelmarkt op zondag kan ik veel inspiratie opdoen. Nieuwe plaatsen of een mooi restaurant kunnen me ook echt energie geven. Soms kan het zijn dat ik een jas zie met een mooi patroon dat me ideetjes geeft, echt heel alledaagse dingen! ”

Haar grote stijliconen zijn Joseph Dirand en Lionel Jadot : de eerste een Parijse interieur designer met liefde voor de Paris chic, de tweede een Brusselse eclectische ontwerper die houdt van dromerige, alternatieve interieurs.

De rode draad door dit alles is echter : goud. “Ik hou van gouden accenten en de messing look, en niet gewoon omdat het nu zo in is. Ik heb dat altijd graag gezien ; de palmboomlamp heb ik bijvoorbeeld al meer dan 10 jaar.”

Voor mocht het nog niet duidelijk zijn, Valerie volgt haar eigen stijlgevoel, en blijkt daarbij vaak voor op de trends. Zelf ziet ze dat niet meteen zo “ Het moet vooral kloppen met wie ik ben.”

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Knock knock, nobody there yet? New door handles by @dauby_nv ✨ #dauby #doorhandles #nursery #babyroom #interiordesign #ourhome #interiordeco

Een bericht gedeeld door Valerie Brems (@valeriebrems) op

Dauby raam-en deurbeslag

Een samenwerking met Dauby is dan ook de perfecte match. De authentieke producten, de ambachtelijke productiemethode en het verhaal dat Dauby wil vertellen sluiten naadloos aan bij alles waar Valerie voor staat.

“ De Pure collectie is helemaal mijn ding. Echte, robuuste klinken en dat in de brons uitvoering : zo stijlvol! Ze passen helemaal in de Hollywood Regency/Paris chic stijl die ik zo mooi vind en die helemaal tot hun recht komen in mijn huis.” Zo zijn de bronzen klinken op de ramen en binnendeuren een echte eyecatcher en tegelijkertijd passen ze hier perfect. Het klopt gewoon met het totaalplaatje.

Kinderkamer bij Valerie Brems met deurbeslag in Ruw Brons Gepolijst
Deurklink in Ruw Brons Gepolijst – Foto © Dries Luyten

“ Ik vind raam-en deurbeslag echt heel belangrijk. Voor mij zijn stijl en kwaliteit in beslag doorslaggevend ; de producten van Dauby zijn dan ook van een hoog niveau en dat merk je. Zo vind ik ook het zwarte beslag heel mooi, maar eerder voor een industrieel interieur.”

Misschien een ideetje voor een volgend interieur? “Dat is best mogelijk! Wij verhuizen binnenkort naar mijn ouderlijk huis en hebben daar toch ook een flink renovatieproject voor de boeg.”
Zal ze hiervoor ook opnieuw voor Dauby kiezen? “ Absoluut. En ook een spatwand in metaaltegels voor in de keuken staat op mijn verlanglijst. Het zijn die details, die zo vaak over het hoofd gezien worden, die ik zo belangrijk vind in mijn interieur.”

Interview Valerie Brems met Hazel De Herdt
Interview Valerie Brems met Hazel De Herdt

Als we haar vragen waar Dauby voor haar het verschil maakt, moet ze daar niet lang over nadenken. “ De producten zijn pure kwaliteit, en geen dertien-in-een-dozijn. Ze passen in elk origineel interieur en zijn authentiek en stijlvol.”

Valerie en Dauby ; een gouden samenwerking!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP