Safety first! Beste bezoeker, U bent van harte welkom in onze toonzaal! Momenteel werken wij uitsluitend op afspraak. Je kan ons bereiken via +32 3 354 16 86 of info@dauby.be

Draag aub een mondmasker en ontsmet uw handen met de gel die aan de inkom staat. Wij kijken er naar uit jullie opnieuw te kunnen ontvangen!

De renovatie van de magnifieke Handelsbeurs in Antwerpen.


De Handelsbeurs in Antwerpen ademt geschiedenis. De renovatie van dit pand werd dan ook tot in de kleinste details uitgevoerd om de authenticiteit van het gebouw optimaal te weerspiegelen.

De neogotische Handelsbeurs fungeerde in het verleden als stadsbibliotheek, Academie voor Schone Kunsten en later ook als concert- en toneelgebouw. Nu doet dit prachtige pand, na een jarenlange sluiting en renovatie, dienst als eventlocatie.

Het historische karakter van deze architecturale parel werd nog extra in de verf gezet door het unieke raam- en deurbeslag van Dauby en het maatwerk van Denys.

Renovatie handelsbeurs Antwerpen

Historisch beslag voor een authentiek interieur

Voor de honderden ramen en deuren aanwezig in het pand klopte Denys aan bij Dauby. Dauby produceert uitsluitend authentiek beslag, en was dus een logische keuze bij de renovatie van de Handelsbeurs in Antwerpen. Het geeft het gebouw net dat tikkeltje meer cachet en eigenheid.

Voor meer dan 300 ramen leverde Dauby de espagnoletten of ook wel raampompen genoemd. Omdat de ramen verre van identiek waren kwam daar flink wat maatwerk aan te pas. Samen met Denys werd alles nauwkeurig opgemeten zodat er rekening kon worden gehouden met alle technische details. De krukken van de raampompen zijn dezelfde, maar de lengte van de stangen en de breedte en dikte van de drukplaatjes en sluitblokjes zijn verschillend.

Leuk detail: de espagnoletten werden op vraag van Denys in een witte uitvoering geleverd. Dat hoort niet bij de standaardcollectie, maar werd op maat gemaakt volgens de stijlwensen van Denys. Van een knap staaltje vakwerk gesproken!

Naast de espagnoletten mocht Dauby ook het raambeslag voor de pagaddertoren en het beslag voor een aantal deuren leveren.

De PHTL”T+L”- deurklink straalt geschiedenis uit. De strakke, maar tegelijkertijd speelse vorm zorgt voor een notabele toets.

Deurklink BECDF in Verouderd Ijzer Zwart - Handelsbeurs Antwerpen

Een andere stuk beslag dat je kan terugvinden in het klassevolle interieur van de Handelsbeurs is de BECDF “T+T”-klink. Dit historische model is geïnspireerd op het Chemin de Fer-model dat in de luxueuze Orient Express voor het eerst furore maakte. Deze zogenaamde spoorwegkruk is terug te vinden in de Pure®-collectie. De geupdate versie van Dauby straalt tegelijkertijd kracht en elegantie uit.

Voor dit raam- en deurbeslag werd gekozen voor een uitvoering in Verouderd IJzer. Dit materiaal is:

 • onderhoudsvrij;
 • roestvrij;
 • uiterst duurzaam.

Een brug tussen traditie en high-tech

De Handelsbeurs in Antwerpen werd gerenoveerd door Denys, een grote naam in de renovatiebouw van historische panden en complexe bouwprojecten.

Denys is een expert op het vlak van maatwerk en schrijnwerkerij bij authentieke, karaktervolle gebouwen. Het bedrijf werkt uitsluitend met hooggekwalificeerde vakmensen en heeft een diepgewortelde passie voor de restauratie van historisch erfgoed.

De renovaties en restauraties van Denys gebeuren dan ook steeds met het grootste respect voor het authentieke karakter en zijn een mooie mix van traditie en innovatieve, hypermoderne technologieën.

Tot in de puntjes afgewerkt

Denys en Dauby slaan wel vaker de handen in elkaar voor de renovatie van historische parels.

Het retrobeslag van Dauby past perfect in panden met een historisch karakter en straalt wederom een stukje geschiedenis uit. Maatwerk is een essentiële factor in de restauratie van dit type panden. Indien nodig kan het beslag volledig op maat worden aangepast zodat het perfect op de originele elementen kan worden aangebracht. Denk maar aan de hierboven genoemde espagnoletten.

Het authentieke karakter van het raam- en deurbeslag van Dauby is te danken aan de volgende factoren:


Vind jij de renovatie van de Handelsbeurs in Antwerpen geslaagd? Ontdek dan snel onze andere projecten en laat je inspireren! Zelf aan de slag met beslag van Dauby? Contacteer ons voor meer informatie of vind je dichtstbijzijnde verdeler.

  Stuur een berichtje
  Een vraag ?
  Stuur een berichtje


  TOP