Voor verregaand maatwerk en authentiek vakmanschap moet je in het Limburgse Lommel niet te ver zoeken.


Lommers Meubelen verzamelt het beste van interieurdesign van Belgische makelij voor de interieurliefhebber in zijn nieuwe showroom.

Dauby leverde maar wat graag enkele tijdloze greepjes af om het project te vervolledigen. Een kroon op het werk van een samenwerking die al even teruggaat en lonkt naar de toekomst!

Lommers meubelen

2 broers, 1 missie: een totaalpakket van interieurs ontwerpen, volledig op maat en op vraag van de klant. Wat begon met het ontwerpen van grote, houten kasten, groeide al snel uit tot totaalprojecten waarbij de heren Lommers keukeninterieurs en meubels, tot zelfs verlichting toe uittekenen.

Hierbij focussen ze vooral op strakke, tijdloze interieurs en staan ze klanten bij vanaf het prille begin met advies en persoonlijke ontwerpen, tot fabricatie en realisatie met eigen vakmensen.

Hun doel is dan ook om originele en luxueuze interieurs te creëren voor mensen die op zoek zijn naar net dat ietsje meer. Met 20 grote projecten per jaar voor particulieren zijn ze dan ook niet aan hun proefstuk toe.

Om potentiële klanten te inspireren, werd daarom een jaar geleden een nieuwe showroom het leven in geroepen met een 2000 m² tellende toonzaal aan inspiratie. Noem het geen catalogus, maar een 3D-sfeerbeeld van eerdere projecten, proevertjes en mogelijkheden om u tegen te zeggen. Verwacht je aan veel verlichting, betonnen vloeren en veel glas.

Inspiratie halen de broers voornamelijk uit boeken, beurzen, en vooral door goed rond te kijken. Het resultaat is dan ook altijd origineel en geen hapklaar ‘dit-zag-ik-eerder’-interieur. Dit geeft hen een enorme vrijheid om alle elementen in een interieur naar hun hand te zetten, en af te werken al naargelang de gewenste stijl.

Een ideale partner dus voor het meubelbeslag van Dauby!

Meubelbeslag van Dauby

De samenwerking met Dauby gaat dan ook al enkele jaren terug. Meubelbeslag beschouwen ze bij Lommers Meubelen immers als méér dan een louter detail. Het is namelijk het eerste dat je ziet als je een deur of lade open doet, en zo minstens even belangrijk als materiaalkeuze bij hout.

De juiste knop of greep maakt het geheel af, en hoort te kloppen in het hele verhaal. Bij Lommers Meubelen gaan ze dan ook steevast voor authenticiteit en eerlijke, volle handvatjes.

Vooral de Pure©-lijn met de strakke en moderne vormen wordt veel gebruikt in de interieurs van Philip en co.

In de nieuwe showroom werd vooral gebruik gemaakt van de modellen PMSP en PQ in de metalen Ruw Metaal, Ruw Bons en Zwart.

In de keuken werden de strakke vormen van PML32-64-96-700 geplaatst op de kleine deurtjes en grote laden in Ruw Brons. De materiaalkeuze bepaalt hier de stijl van het greepje:

 • Brons voor een moderne stijl;
 • Verouderd ijzer voor een rustieke stijl;
 • Ruw Metaal voor een meer industriële look.

Op dezelfde lijn

Na een samenwerking van meer dan 10 jaar, lijkt het partnerschap bijna een evidentie. De twee bedrijven sluiten dan ook naadloos bij elkaar aan en zijn als het ware bijna een verlengstuk van elkaar. Vragend naar hoe Lommers Meubelen naar Dauby kijkt vallen de woorden:

 • kwalitatief
 • ambachtelijk
 • strak
 • tijdloos

De toekomst brengt mooie dingen voor Lommers Interieur: het maatwerk dat nu al hun watermerk is, willen ze nog uitbreiden. Zo willen ze hun stempel nog meer drukken door het ontwerpen van eigen keukeninterieurs, stoelen, banken en tapijtlijnen. Een verdere samenwerking met Dauby in dit verhaal is dan ook als vanzelfsprekend.

Zelf omschrijven ze zich als origineel, ambachtelijk en authentiek, dus hier past Dauby bij als gegoten.

Nog een laatste interieurtip die we meenemen naar 2020? Zwart blijft in het deurbeslag een echte blijver door de tijdloosheid die bij alle interieurs past. Daarnaast is een andere, opkomende trend het brons en messing in meubelbeslag, welke heel goed samengaan met donkere meubels en lichte interieurs.

Ook zin gekregen in een nieuw, strak interieur op maat of benieuwd naar de samenwerking tussen Lommers Meubelen en Dauby? Neem dan zeker een kijkje in de nieuwe showroom of bereid je voor via www.dauby.be of www.lommers.be !


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

  Stuur een berichtje
  Een vraag ?
  Stuur een berichtje


  TOP