Stephanie Van Mechelen

Ben je van plan om je interieur een volledige make-over te geven? Denk dan zeker ook aan je binnendeuren. Passen ze niet bij je nieuwe interieur? Neem je binnendeuren dan onder handen. Met een likje verf zien je binnendeuren er als nieuw uit. Ontdek onze tips!

Tijd voor een nieuwe look

Is je interieur aan vernieuwing toe? Nieuwe meubelen geven je woning al meteen een andere look. Maar ook de details spelen een ontzettend grote rol. Zo zijn bijvoorbeeld de gordijnen, vloer en accessoires belangrijk, maar ook de binnendeuren bepalen mee de uitstraling van je interieur.

Combineer je je nieuwe moderne interieur met je oude, antieke deuren? Dan klopt het plaatje niet volledig. Je kunt natuurlijk nieuwe binnendeuren plaatsen. Maar wil je wat kosten besparen? Dan kun je je binnendeur opknappen.

binnendeur opknappen

Deuren opknappen doe je zo

Steek je handen daarom uit de mouwen en haal de handige harry in jezelf naar boven. Schuif eerst en vooral krantenpapier onder je deur om de vloer te beschermen en zet de deur vast. Bescherm ook jezelf met handschoenen, een stofmasker en veiligheidsbril, en zet een raam open. Schuur de deur volledig af.

Merk je oneffenheden op? Werk die dan weg met plamuursel. Vervolgens breng je eerst een grondlaag aan op je deur. Schilder er daarna nog twee lagen lakverf over. Laat elke laag goed drogen en schilder altijd met de houtnerven mee.

Ga nauwkeurig aan de slag als er een glasraam in je deuren zit. Dit glas kun je natuurlijk ook vervangen.

Vergeet ook de aankleding niet

Zijn je werken gedaan? Dan zien je deuren er ongetwijfeld weer als nieuw uit. Maar dat geldt nog niet voor je deurklinken en sloten. Daarom kies je het best voor nieuw deurbeslag voor je binnendeuren.

Een modern interieur met moderne deuren en modern deurbeslag? Daar kloppen alle details. Op die manier doe je geen half werk en trek je op een positieve manier de aandacht naar je deuren. Zo wordt al je harde werk beloond.

binnendeur opknappen

Klaar voor een nieuw interieurproject? Laat ons iets weten en wij helpen je graag verder!

Contact

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP