Stephanie Van Mechelen

Pronkt er een prachtige inbouwkast in je keuken? Geef ze dan de uitstraling die ze verdient en voorzie ze van een passende meubelgreep of meubelknop. Ze zijn inderdaad maar klein, toch hebben ze een grote impact op het karakter van jouw keuken. Net zoals pikante kruiden een impact hebben op een maaltijd, geeft de juiste meubelgreep of meubelknop extra pit aan de keuken.

Een meubelgreep of meubelknop in wit brons

interieurtips Dauby

Het wit bronzen meubelbeslag van de “PURE-lijn” heeft een legering van verschillende non-ferrometalen. De verschillende meubelgrepen en meubelknoppen worden gegoten in zandvormen en nadien met de hand afgewerkt. Het vormzand laat een wat korrelige vorm na op het gietsel, hierdoor heeft elke meubelgreep en meubelknop in wit brons een uniek karakter.

Een wit bronzen meubelgreep heeft als voordeel dat de legering op zich al een originele kleur bezit. Hierdoor oxideert het niet en dit maakt vernis als bescherming tegen oxidatie overbodig. Bovendien vereist wit brons geen extra onderhoud. Dit maakt wit bronzen meubelbeslag uitermate geschikt voor bijvoorbeeld keukenkasten!

Meubelgreep of meubelknop uit verouderd ijzer

Het meubelbeslag uit verouderd ijzer wordt op dezelfde manier gegoten als die uit wit brons. Dankzij deze authentieke werkwijze krijgen de meubelgrepen en –knoppen een herkenbare ruwheid mee. De verouderde look van het ijzer wordt verkregen door het aanbrengen van een natuurlijke bijenwas. Deze bijenwas beschermt overigens de legering tegen roestvorming.

Een meubelgreep of meubelknop uit verouderd ijzer geeft je inbouwkast in een oogwenk een unieke toets. Het rustieke karakter van dit meubelbeslag geeft niet enkel karakter aan je keukenkasten, maar aan de gehele keuken!

Meubelgreep of meubelknop wat kies je?

Heb je beslist welk materiaal je wenst voor jouw meubelbeslag? Dan is het de hoogste tijd om te kiezen of je gaat voor een meubelgreep of meubelknop.

TEGEL 10X10 WB DAUBY PURE TILES

Typerend aan een meubelgreep is de stang waar je eenvoudig achter grijpt om een kastdeur of lade te openen. Een meubelgreep is inderdaad handig voor zowel lades als kasten. Langs de andere kant zijn er ook prachtige meubelknoppen die het openen van kasten en lades bijna even gemakkelijk maken.

Neem zowel de praktische als de esthetische kant in overweging om je keuze te maken. Enkel op die manier kan je een juiste keuze maken en je inbouwkasten voorzien van de passende meubelgreep of meubelknop!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP