Stephanie Van Mechelen - 11/07/2018 - 11 juli 2018

Stoelen, citroenpersen, wc-borstels, tuinkabouters, … Je kunt het zo gek niet bedenken, of Philippe Starck heeft het ooit wel in een gloednieuw designjasje gestoken. Omdat hij zo veel ‘re-designs’ van alledaagse gebruiksvoorwerpen op zijn palmares heeft staan, is Starck op dit moment misschien wel de bekendste hedendaagse ontwerper ter wereld.

Een man van de wereld

Als zoon van een Parijse vliegtuigontwerper, was Philippe Starck al van jongs af een enthousiast tekenaar. Op zijn negentiende kreeg Starck de ondernemersmicrobe te pakken en richtte hij zijn eigen bedrijfje op, dat opblaasbare objecten produceerde. Tien jaar later opende Starck zijn eigen ontwerpstudio en startte hij met zijn eigen productiebedrijf.

Starck haalde de krantenkoppen toen hij in 1984 werd gevraagd om het interieur van het Palace Elysée, het officiële verblijf van de Franse president, te renoveren. Vanaf toen rolden opdrachten van over de hele wereld binnen.

Sensueel design

De ontwerpen van Philippe Starck staan bekend om hun opvallende namen, onvoorspelbare lijnen en bovenal: hun sensuele vormen. Is er te midden van al die sensualiteit ook plaats voor deurklinken en deurknoppen? Uiteraard!

Sesamo

Philippe Starck Dauby deurbeslag

Dat schijn bedriegt, bewijst Philippe Starck met Sesamo. Is het een deurknop of een deurklink? Dit speelse ontwerp zet je oog en je hand ongetwijfeld op het verkeerde been.

Apriti

Philippe Starck Dauby deurbeslag

Wat zou er zich achter die deur bevinden? Met zijn sierlijke, lichtjes gebogen lijn zorgt deze deurklink van Philippe Starck alvast voor een vleugje mysterie in huis. Apriti is verkrijgbaar in gegoten aluminium, afgewerkt met gepolijst chroom of zilver.

Ontdek meer designbeslag van Dauby.

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP