Stephanie Van Mechelen

Deurklink PH2017

De deurklink PH2017 van Dauby is ontworpen door de jonge, dynamische, Belgische interieurarchitect Tom Lenaerts uit Antwerpen.

Designer Tom Lenaerts

Als all-round designer, is hij thuis in werkelijk alle stijlen, of het nu om landelijk, tijdloos of modern gaat. Zijn passie voor hout en staal is de rode draad doorheen zijn werk.

Hij werkte het project volledig uit tot de laatste details, zonder af te wijken van het basisidee.

Een perfecte balans tussen Design en ‘Traditie’

Naar zijn ontwerp zijn er een deurklink, raamklink, meubelgreep en meubelknop uitgewerkt.

Deze hebben elks een sober, maar tijdloos design en worden door de traditionele manier van het zandgieten gemaakt zoals de Dauby Pure collectie.

De combinatie van de brutaliteit van het materiaal die het strakke lijnenspel karakter geven, is de kracht van Dauby waar ik resoluut achter sta en mij als ontwerper graag bij aansluit. Het niet perfect afgelikte product maar een karaktervol stuk ambacht, dat is waar ik voor kies”, aldus Tom Lenaerts. 

De collectie zal in 6 materialen gegoten worden, namelijk :

In onze online folder en onze prijslijst vind je meer informatie en voorbeelden met betrekking tot de diverse materialen:

“Less is more, form follows function”

Voor zijn ontwerpen gaat Tom Lenaerts trouwens terug naar de basis. De spanning creëert hij door te werken met penetrerende volumes, zoals je duidelijk kan zien bij de deurklink en deurgreep. 


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP