Stephanie Van Mechelen

Een groot raam dat uitkijkt op de tuin, iedereen droomt er van. Je krijgt niet alleen een mooi uitzicht, er komt ook enorm veel licht binnen. Een schuifdeur is hier de ideale oplossing, maarook binnenshuis kan dit soort deur handig zijn. Besteed zeker ook voldoende aandacht aan het schuifdeurbeslag. Je leest hieronder waarop je moet letten bij het kiezen van nieuw schuifdeurbeslag.

Een handige schuifdeurgreep

Heb je een grote ruimte in je woning waar je twee aparte ruimtes van wil maken? Dan kan je gebruik maken van een scheidingswand. Op zoek naar een gemakkelijkere oplossing? Kies voor een schuifdeur! Zo creëer je meer ruimte zonder dat je beide ruimtes definitief van elkaar scheidt. Bij een schuifdeur heb je natuurlijk ook een schuifdeurgreep nodig. Het lijkt maar een detail, maar het is belangrijk voor de uitstraling van de schuifdeur.

Wat is een hefschuifgreep?

Een groot raam creëert een aangename sfeer en zorgt ervoor dat je je lichten niet te snel moet aansteken. Het is logisch om hierbij voor een schuifdeur te kiezen. Tijdens de zomer kan je de hele deur openzetten en je geniet zo van de buitenlucht. Bij een schuifdeur voor buiten kies je het best voor een hefschuifgreep. Op die manier is de deur voldoende beveiligd en hebben inbrekers geen schijn van een kans.

Design en functionaliteit gaan hand in hand

Schuifdeurbeslag van Dauby

Bij een schuifdeurgreep of hefschuifgreep is functionaliteit heel belangrijk. Schuifdeurbeslag moet namelijk gemakkelijk te gebruiken zijn. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. De kleur, de vorm en het materiaal van schuifdeurbeslag bepalen mee de uitstraling van je interieur.

Kies daarom voor schuifdeurbeslag dat bij de stijl van je interieur past, maar ook bij het raam- en deurbeslag dat zich al in je woning bevindt. Kies bijvoorbeeld voor een moderne schuifdeurgreep zoals op de foto te zien is. Zo kies je voor een modern design, dat gegoten werd in oude legeringen.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP