Safety first! Beste bezoeker, U bent van harte welkom in onze toonzaal! Momenteel werken wij uitsluitend op afspraak. Je kan ons bereiken via +32 3 354 16 86 of info@dauby.be

Draag aub een mondmasker en ontsmet uw handen met de gel die aan de inkom staat. Wij kijken er naar uit jullie opnieuw te kunnen ontvangen!

Tijd om je interieur in een nieuw jasje steken? Denk dan zeker aan matching meubelbeslag dat perfect aansluit bij je interieurwensen. Dat is namelijk een must om de lijn door te trekken tot in de kleinste details.

En eigenlijk is het ook niet zomaar een detail, want passend meubelbeslag maakt echt het verschil, zowel in look als in feel. Of je nu van landelijk houdt of eerder kiest voor een hedendaagse look: bij meubelbeslag is het ook enorm belangrijk dat het design gemakkelijk in de hand ligt.

Neem gerust een kijkje in onze catalogus

Om jou helemaal wegwijs te maken in de wereld van deurbeslag, vind je hier alles wat je moet weten om de juiste keuze te maken!

1. Wat is meubelbeslag?

De term “meubelbeslag” gaat veel breder dan enkel en alleen het aanbod aan handvaten voor je meubels. Deze veelomvattende term staat namelijk voor:

Met andere woorden: alles wat je nodig hebt om je meubels een unieke finishing touch te geven. Meubelknoppen om deuren te openen en te sluiten, scharnieren om de deur te laten bewegen … Je kan het zo gek niet bedenken of het valt onder de noemer meubelbeslag.

2. Waarop moet je letten bij het kiezen van een geschikt meubelbeslag?

Nieuwe grepen om je keukenkastjes op te frissen of unieke knoppen die je kledingkast perfect doen matchen in je interieurverhaal?

De meeste mensen kiezen deurbeslag op basis van volgende criteria:

  1. Het meubelbeslag moet perfect passen bij de stijl van de kamer.
  2. Het materiaal moet gemakkelijk te gebruiken zijn en goed in de hand liggen.

Veel hangt ook af van de functionaliteit van het meubelbeslag. Gaat het om keukengrepen die intensief gebruikt worden of eerder om meubelknoppen van een buffetkast die slechts af en toe wordt geopend?

Wij hebben alvast enkele tips voor jou bij de aankoop van nieuw meubelbeslag.

  • Gebruiksgemak: handgrepen zorgen voor een verhoogd gebruiksgemak in kleine ruimtes zoals badkamers, en ze zijn ook een ideale oplossing om meer ruimte te benutten in keukens. De reden? Door handgrepen te plaatsen, hoef je geen apart handdoekenrek meer te voorzien. Je laat je handdoeken gewoon aan je handgreep drogen. Perfect voor minimalistische en hedendaagse interieurs!
  • Productieproces: overweeg ambachtelijk meubelbeslag. De troeven van dergelijk meubelbeslag zijn een tijdloze look, een intrinsieke kwaliteit en een uitgebreid gamma om uit te kiezen. Dankzij het productieproces in zandmallen en de afwerking met de hand, is het meubelbeslag van Dauby stuk voor stuk uniek. Een bijkomend voordeel? Net als kwaliteitsvolle wijn wordt het meubelbeslag beter met de jaren!
  • Materiaalkeuze: in ons aanbod meubelbeslag worden alle stijlen gerepresenteerd. Fan van tijdloos klassiek of toch meer liefhebber van een industriële look? Bij Dauby vind je alles om je interieur over de hele lijn door te trekken. Het materiaal speelt daar een belangrijke rol in. Daarnaast is niet elk materiaal geschikt voor een vochtige omgeving. Belangrijk voor het meubelbeslag in je badkamer!
  • Onderhoud: je meubelbeslag onderhouden is van vitaal belang als je er optimaal van wilt genieten. Het is dan ook belangrijk om de grepen voor je meubels regelmatig te poetsen. Denk maar aan het meubelbeslag in de badkamer of de keuken. Maar ook die mooie dressing in je slaapkamer krijgt iedere dag wat te verduren.

Benieuwd naar wat wij jou te bieden hebben? Het Dauby-team staat je graag bij in je keuze! Ontdek onze collectie meubelbeslag in onze toonzaal in Wommelgem of vind je dichtstbijzijnde verdeler.

3. Meubelbeslag voor ingebouwde kasten

Inbouwkasten zijn vaak nodig om de ruimte in kleine kamers te benutten. Daarom is het belangrijk om voor meubelbeslag voor ingebouwde kasten te kiezen dat in de eerste plek functioneel is en, indien nodig, weinig plaats inneemt, en in de tweede plaats natuurlijk bijdraagt aan een passend interieurverhaal.

En dan volgt de eerste vraag: ga je voor een meubelknop die je vastgrijpt om je kast te openen of kies je voor een meubelgreep?

Er bestaan verschillende mogelijkheden voor je meubelbeslag. Je hoeft niet voor elk meubelstuk een ander beslag te kiezen om diepte in je woning te creëren. Je kiest één meubelbeslag waar je weg van bent en legt verder accenten in je raam- en deurbeslag. Dit zorgt voor een echt wauw-effect en laat een indruk na bij je gasten!

4. Het perfecte meubelbeslag voor jouw droomkeuken.

De keuken is het hart van je huis. Het is een ontmoetingsplek voor je familie waar je gezellig kan bijkletsen, geniet van een huisbereide maaltijd of van een heerlijke kop koffie ‘s ochtends. Het spreekt dus voor zich dat je deze ruimte volledig wilt inrichten volgens jouw stijlwensen.

Daarbij hoort het kiezen van het werkblad, de verlichting, de keukenkastjes en ga zo maar door.

Maar om het geheel écht compleet te maken mag je niet vergeten een mooi meubelbeslag voor jouw droomkeuken te kiezen.

Welke stijl geniet jouw voorkeur? Kies je voor een retro of hedendaags meubelbeslag? Voor zij die houden van een modern design is er de Pure-collectie. In de Giara– en Fama-collecties vind je dan weer retro en antiek meubelbeslag.

5. Meubelbeslag op maat voor een mooi geheel

Niet alleen in de keuken heb je heel wat kasten die van meubelbeslag voorzien moeten worden. Ook in de badkamer, de slaapkamer en de living heb je ongetwijfeld een aantal meubels met opbergruimte.

Het is belangrijk dat je ook hier de nodige aandacht aan geeft. Kies voor een beslag dat bij jou en je interieur past, en trek dat door in je hele woning. Zo heb je een kleerkast in de slaapkamer die perfect past bij de wastafel in de badkamer en de buffetkast in de woonkamer.

6. Natuurlijke materialen en een uniek productieproces.

Het mooiste meubelbeslag dankzij traditionele materialen

Bij Dauby leggen we de nadruk op natuurlijke materialen zoals brons, smeedijzer, britannium, enzovoort. Wist je dat deze metaallegeringen al eeuwenlang gebruikt worden en bovendien recycleerbaar zijn? En daarmee zet Dauby de toon: koude materialen zoals messing en chroom worden achterwege gelaten en maken plaats voor traditionele materialen die perfect passen in het hedendaagse deurbeslag van Dauby.

Een van de charmes van deze materialen is dat ze mooier worden hoe ouder ze worden en hoe vaker je ze gebruikt. Wanneer je ons deur-, raam- of meubelbeslag vaak in de hand neemt, krijgt het materiaal een living touch-effect.

Benieuwd? Ontdek dan snel onze verschillende materialen!

7. Gietproces in zandmallen voor extra cachet

Net zoals de unieke materialen die Dauby gebruikt, is het zandgieten een eeuwenoud ambachtelijk productieproces dat garant staat voor een unieke finish. Deze techniek dateert al van 3.000 jaar voor Christus en wordt nu voortgezet door Dauby.

Geen twee stukken muur-, raam- of deurbeslag zijn hetzelfde. De zandmallen zorgen voor kleine imperfecties in het beslag dat nadien met de hand wordt afgewerkt. Dit authentieke productieproces zorgt voor een extra persoonlijke toets in je interieur.

Inspiratie nodig voor je meubelbeslag?

Wil je graag meer weten over de verschillende stijlen en hoe ons meubelbeslag het best tot zijn recht komt? Onze projectpagina geeft je de nodige inspiratie om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen. Kijk snel even binnen bij onze klanten: ons beslag spreekt voor zich!

Ontdek onze verschillende projecten

Heb je nog vragen over ons deurbeslag of wil je graag weten in welke winkelpunten je allemaal terechtkan? Ons team helpt je met alle plezier verder! Neem contact op met ons via het contactformulier of vraag meteen naar de dichtstbijzijnde verdelers in jouw buurt.

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP