Stephanie Van Mechelen

De meubelknoppen die je aan je meubels bevestigt, bepalen de uitstraling van je woning. Het zijn de details die je woning af maken en een eigenheid bieden. Het meubelbeslag mag dus zeker niet vergeten worden. De verschillende materialen zorgen voor een authentieke of moderne uitstraling. Ontdek welke materialen bij welke stijl passen.

De materiaalkeuze bepaalt de uitstraling

MEUBELGREEP PM1576 NATUUR BRONS DAUBY FAMA

Niet alleen de vorm van het meubelbeslag heeft een invloed op je interieur, ook de keuze van het materiaal is een bepalende factor. Dat is echter geen gemakkelijke keuze, aangezien meubelbeslag beschikbaar is in verschillende materialen. Zo biedt Dauby meubelbeslag aan in materialen zoals wit brons, verouderd ijzer, britannium of chroom. Er wordt met deze materialen gewerkt omdat ze stevig en mooi zijn en weinig onderhoud nodig hebben.

Klassiek? Kies voor brons of verouderd ijzer!

In een antiek of landelijk interieur kies je vaak voor meubels en meubelbeslag met een zwaardere uitstraling, zoals retro meubelbeslag. Een materiaal dat hier perfect bij past, is brons. Het geeft je meubelbeslag een authentieke look. Je hebt hierbij nog eens de keuze uit Britannium-brons, wit brons, groen brons, natuur brons, verzilverd brons, verdonkerd brons of antiek brons. Britannium is een legering met onder andere zilver en tin die je meubelknoppen een verweerde uitstraling geven. Wit brons is een legering van koper, tin en zink en is ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Bovendien oxideert het wit brons niet, waardoor het ook geen extra bescherming of onderhoud nodig heeft.

Modern? Kies voor eigentijdse kleuren en materialen

Heb je een modern interieur? Dan kies je het best voor strakke design meubelknoppen –en grepen. Bij modern meubelbeslag (link) kies je het best voor materialen zoals chroom of nikkel. Bij chroom kan je nog kiezen tussen mat of blinkend chroom. Beide hebben een extreem slijtvaste afwerking die weinig onderhoud vereist. Bij nikkel heb je ook de keuze tussen twee soorten: nikkel vernist en nikkel mat. Dit materiaal wordt aangebracht op een basismetaal. Ook hier zorgt de harde afwerking ervoor dat er weinig onderhoud nodig is. Modern meubelbeslag geeft je meubels de afwerking die ze verdienen.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP