Stephanie Van Mechelen

Deurbeslag speelt een essentiële rol in het interieur en de algemene vormgeving van je woning. Ook je voordeur komt mooi tot z’n recht met een zorgvuldig uitgekozen deurknop. Benieuwd hoe je je interieurstijl tot in de kleinste details kan uitwerken met een deurknop?Je leest er alles over in dit artikel!

Een stijlvolle deurknop als visitekaartje van je woning

Jouw voordeur is het eerste contactpunt met de buitenwereld. Deze deur moet dus uitstralen waar jouw woning voor staat. Het is niet alleen belangrijk dat je deurknop bij de stijl van je woning past, ook kenmerken van je interieur mogen naar voren geschoven worden.

Het zou absurd zijn om een moderne voordeur te kiezen voor een landelijk huis en andersom, toch? Elk detail van de voordeur is belangrijk en zeker het voordeurbeslag. Door een unieke deurknop te kiezen kan je jouw voordeur laten stralen!

De perfecte deurknop voor jouw voordeur

Deurknoppen zijn er in heel wat diverse stijlen, vormen en maten. Een deurknop kan rond zijn, maar dat moet niet altijd. Bij een strakke voordeur, hoort nu eenmaal esthetisch gezien een vierkante deurknop als accent.

Houd je toch meer van de landelijke stijl? Dan kan je kiezen voor een ronde, bronzen deurknop of een deurknop uit Verouderd IJzer of Wit Brons. Een deurknop in Chroom past dan bijvoorbeeld weer bij een moderne woning.

Het mooiste beslag voor je houten voordeur

Het is geen wonder dat hout nog altijd zo geliefd is als materiaal. Het is natuurlijk, warm, isolerend en makkelijk te overschilderen. Met bijpassende deurknoppen til je de uitstraling van je voordeur naar een nóg hoger niveau.

Nog een voordeel van hout? Het is bijzonder veelzijdig en komt daardoor zowel bij klassieke als moderne gevels tot zijn recht. Een houten voordeur kun je dus prima uitrusten met een retro deurknop voor een karakteristieke uitstraling, terwijl je je huis met design deurbeslag juist een moderne look geeft.

Landelijke deurknoppen voor een gezellig interieur

Op zoek naar authentiek landelijk deurbeslag? Bij Dauby vind je een groot assortiment aan landelijke deurknoppen die de sfeer in het interieur nadrukkelijk mee bepalen. Het zijn immers ook de kleine details die de atmosfeer in je interieur mee bepalen. Schenk dus zeker voldoende aandacht aan het uitzoeken van geschikt deurbeslag.

Op zoek naar inspiratie?

Makkelijk te hanteren deurknop

De BT1020/ R1508-deurknop springt meteen in het oog omwille van het klassieke design. Dit exemplaar is te verkrijgen in Zwart en Roest.

Naast die gezellige landelijke uitstraling heeft deze deurknop zeker nog andere kwaliteiten. Zo is hij kwalitatief van heel hoog niveau, en is hij ook makkelijk te hanteren. Deze deurknop ligt goed in de hand, waardoor zware binnendeuren makkelijk te bedienen zijn.

Terug in de tijd

Wil je echt helemaal terug naar het verleden, het oude boerenleven op het platteland? Dan is de BT254/ E1100-deurknop ongetwijfeld jouw ding. Zijn opvallend authentieke design doet bezoekers meteen vermoeden dat jouw woning een lange geschiedenis met zich meedraagt. Deze deurknop heeft er alle schijn van al 100 jaar mee te gaan, maar in werkelijkheid is het een zeer kwaliteitsvol object.

Op zoek naar unieke, kwaliteitsvolle deurknoppen die jouw woondroom helemaal vervolledigen? Contacteer Dauby voor advies op maat of laat je inspireren door onze allesomvattende stijlgids.

Bekijk de stijlgids

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP