Stephanie Van Mechelen

Is je landelijke woning wel aan wat vernieuwing toe of heb jij je traditionele woondroom net gevonden? Dan is landelijk deurbeslag ongetwijfeld de finishing touch op je interieur.

Je woning is vaak een stukje van jezelf. Je spendeert er dikwijls een groot deel van je leven, en je wil dan ook dat je er comfortabel en welkom voelt. Maar ook je gezinsleden en bezoekers moeten er zich welkom voelen. Een landelijk interieur zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt.

Een gezellig interieur is niet enkel een kwestie van een leuk concept te bedenken. Vaak vraagt een gezellig interieur ook veel aandacht voor detail. Soms is een kleinigheid zoals landelijk deurbeslag al een leuk gespreksonderwerp voor een gezellige babbel.

Een warme look & feel met landelijk deurbeslag

Landelijk deurbeslag is een uitstekende manier om een gezellig interieur te creëren. Deurbeslag in landelijke stijl roept vaak het plattelandsleven op, waar gezelligheid en gastvrijheid veel prominenter in de samenleving aanwezig zijn.

In de online productengids van Dauby kan je een aantal prachtige voorbeelden bekijken van landelijk deurbeslag. Wanneer je deze deurklinken en deurknoppen bewondert, overvalt je meteen een gevoel van gezelligheid en hartelijkheid.

Landelijk deurbeslag in natuurlijke materialen

Verouderd IJzer

Verouderd IJzer (VO) is een natuurlijk materiaal dat zich perfect ontleent aan landelijke interieurs. Het is de perfecte aanvulling op lichte interieurs en zorgt voor een mooi totaalplaatje. De combinatie van een witte deur een zwart deurbeslag geeft een evenwichtig kleurcontrast, waardoor het deurbeslag mooi opvalt en niet wordt overheerst door het design van de deur.

Donkere materialen gaan ook heel goed samen met stoere houten accenten die veelvuldig gebruikt worden in landelijke interieurs.

Brons

Ook brons geeft extra cachet aan warme interieurstijlen. Landelijke interieurs zijn doorgaans opgebouwd uit natuurlijke materialen die perfect bij brons passen.

De living finish van brons zorgt dan weer voor een authentieke toets in je landelijk interieur.

Het bronzen deurbeslag van Dauby bestaat in verschillende uitvoeringen:

  • Wit Brons (WB)
  • Mat Wit Brons (WBS)
  • Ruw Brons (RB)
  • Ruw Brons Gepolijst (RBP)
  • Donker Brons (AZ)
  • Natuur Brons (NB)
  • Groen Brons (VI)
  • Zwart Brons (BLK)
  • Verzilverd Wit Brons (BS)

Roest

Een ander populair materiaal in de landelijke interieurstijl is Roest. Roest vloeit voort uit gietijzer dat op een natuurlijke wijze wordt geroest. Vervolgens wordt het geborsteld en behandeld met donkere bijenwas.

Let wel: het roesteffect kan verschillend zijn, aangezien het roestproces natuurlijk is.

De verschillende collecties landelijk deurbeslag van Dauby

CDF

De CDF®-collectie baseert zich nog steeds op oude modellen voor het maken van de collectie. De meeste producten uit deze collectie worden uit gietijzer gemaakt. Het landelijk deurbeslag kan ook in zwart gietijzer verkregen worden. Deze stukken worden nog steeds op ambachtelijke wijze geproduceerd. Om het gietijzer de verroeste uitstraling te geven, wordt het op een natuurlijke manier verroest. Hierna wordt het roest behandeld met bijenwas.

Elke klink kan gecombineerd worden met elk rozet. Op die manier kies je het deurbeslag volledig zoals jij het zelf wilt.

Dauby-clenche voor een echt plattelandsgevoel

In een landelijk interieur vind je vaak massief houten deuren terug. In dat geval is een clenche een interessante optie. Dit type deurbeslag of boerenbeslag zie je heel vaak terug in landelijke interieurs, waardoor het door de jaren heen een rustieke uitstraling heeft gekregen.

Giara

Het deurbeslag in de Giara®-collectie wordt voornamelijk in brons gemaakt. Dit materiaal is corrosiebestendig en moeten daarom niet vernist worden. Dit zorgt ervoor dat het patina er met de tijd nóg mooier uitziet. Bovendien kunnen deze deurklinken daarom zowel bij binnen- als buitendeuren gebruikt worden.

Daarnaast biedt Dauby ook deurbeslag aan in smeedijzer, roest en zwart gietijzer. Je vindt deze deurklinken in onze retrocollectie.

Ontdek nog meer landelijk deurbeslag in het online assortiment van Dauby. Bekijk rustig het gamma, maak je keuze en haast je naar één van onze verkooppunten.

Een vraag? Contacteer onze specialisten voor bijkomend interieuradvies.

Dauby maakt gebruik van 100% natuurlijke materialen voor een perfect resultaat.

Bekijk de materialen

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP