Stephanie Van Mechelen - 10/07/2018 - 10 juli 2018

Jouw voordeur is het eerste contactpunt met de buitenwereld. Deze deur moet dus uitstralen waar jouw woning voor staat. Niet enkel is het belangrijk dat je deurgreep of deurknop bij de stijl van je woning past, ook kenmerken van je interieur mogen naar voren geschoven worden. Door een unieke deurgreep of deurknop te kiezen kan je jouw voordeur laten stralen!

Een stralende voordeur met een deurgreep of deurknop

Paul Rijs deurbeslag Dauby

Je zou zeggen dat de voordeur maar een deur is zoals een ander. Toch is dat niet helemaal correct. De voordeur is het visitekaartje van jouw woning en moet bij de stijl van je woning passen. Het zou absurd zijn om een moderne voordeur te kiezen voor een landelijk huis en andersom, toch? Elk detail van de voordeur is belangrijk en zeker het voordeurbeslag. We geven enkele tips om de juiste keuze te maken voor jouw voordeur.

Kiezen voor een deurgreep

Deurgrepen zijn er in heel wat diverse stijlen, vormen en maten. Typerend aan een deurgreep is de stang waar je gemakkelijk achter kan grijpen om de deur te openen. Natuurlijk moet een deurstang niet louter praktisch zijn, want het oog wil ook wat! Je kan kiezen voor een deurgreep uit verouderd ijzer of brons. Een deurgreep uit verouderd ijzer past prachtig bij een landelijke woning, terwijl een deurgreep in chroom bijvoorbeeld mooi past bij een moderne woning.

voordeurbeslag Dauby

Of toch liever een deurknop

Een deurknop kan rond zijn, maar dat moet niet altijd. Bij een strakke voordeur, hoort nu eenmaal esthetisch gezien een strakke deurknop als accent. Houd je toch meer van de landelijke stijl? Dan kan je kiezen voor een ronde, bronzen deurknop of een deurknop uit verouderd ijzer of wit brons.

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP