marijke@dauby.be

Schuifdeuren zijn een stijlvolle manier om plaats te besparen. En met je keuze voor stijlvol schuifdeurbeslag voeg je extra finesse toe aan je interieur.

Met een schuifdeur creëer je gemakkelijk aparte ruimtes zonder in te boeten op ruimte. Draaideuren nemen nu eenmaal kostbare decimeters in als je maar weinig plaats hebt.

Omdat je ze niet verwacht, zijn schuifdeuren bovendien uitstekende blikvangers. Waar je een gewone draaideur verwacht, prijkt een mooi weggewerkte schuifdeur. Je toont ermee dat je over elk detail hebt nagedacht. En van details gesproken …

Welk soort greep past nu bij je schuifdeur? We maken je wegwijs in de wondere wereld van Dauby’s schuifdeurbeslag.

Schuifdeurbeslag voor je interieur

Zowel voor schuifdeuren, als voor kasten met schuifdeuren heb je verschillende types schuifdeurbeslag, afhankelijk van het soort deur dat je kiest.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wil je een deur die volledig wegschuift, omdat je de deuropening ten volle wilt benutten? 
  • Of mag de schuifdeur enkele centimeters zichtbaar blijven na openschuiven?

Moet de deur volledig open kunnen, dan kies je het beste voor een inkapschelp als deurbeslag. Die steekt niet uit, maar wordt volledig in de deur ingewerkt. Daardoor kan je hem volledig wegschuiven tussen twee wanden of langs een muur. Deze esthetische oplossing past in de meest minimalistische en strakke interieurs.

Heb je plaats genoeg en mag de schuifdeur enkele centimeters zichtbaar blijven wanneer ze volledig geopend is? Dan is een verticale greep ook erg mooi en praktisch om mee te werken. Er zit dan een greep langs beide kanten van de deur waarmee je ze open- of dichttrekt.

Functionaliteit is dus belangrijk, maar zeker niet het enige argument. Wat vind je mooi? Wat past bij jouw interieur? Laat jouw smaak gerust de doorslag geven.

Schuifdeurbeslag voor buiten

Op een mooie zomeravond de tuindeuren openschuiven en genieten van de laatste avondzon op het terras, heerlijk! Een schuifdeur naar buiten creëert extra woonruimte en geeft jouw woning ook nog eens een modern en eigentijds cachet. Zeker in combinatie met het juiste schuifdeurbeslag.

Nog meer dan bij een schuifdeur voor binnen, is functionaliteit van belang bij de keuze van het beslag voor je buitenschuifdeur. Je wilt immers:

  • dat je schuifdeur gemakkelijk open en dicht gaat;
  • dat het schuifdeurbeslag voor je buitendeuren inbraakveilig is.

Heb je een hefschuifdeur? Kies dan voor hefschuifgrepen die passen op de bestaande slotkast en hefschuifmechanisme. De hefschuifgrepen van Dauby passen zonder problemen op deze sloten, waardoor je heel eenvoudig het bestaande hefschuifsysteem kan vervangen door hefschuifgrepen in dezelfde materialen als je binnendeur-, raam- en meubelbeslag.

Op deze manier is de deur afsluitbaar en beveiligd, en pas je je schuifdeurbeslag aan op de rest van je woning.

Modern schuifdeurbeslag

Op zoek naar schuifdeurbeslag in lijn met je strakke woning?

Inliggende handgrepen zijn het summum van minimalistische schoonheid. Perfect geschikt voor je designwoning dus, waar je vooral geen overdaad wilt en eerder streeft naar een gevoel van ruimte en licht. Less is more.

Een ander typisch kenmerk? Het gebruik van exclusieve materialen.

De schuifdeurkom Pure PSS sluit perfect aan bij deze twee kenmerken. Deze is beschikbaar in

Schuifdeurbeslag voor de retrofanaat

Schuifdeuren hoeven niet synoniem te staan voor moderne woningen. Ze passen ook perfect in een retro-interieur. De details maken de sfeer: ronde vormen zijn heer en meester in retrowoningen. Denk maar aan bolle lampen in leuke kleurtjes, kuipzetels waar je heerlijk in wegzinkt of cirkelvormige matten. Voor je schuifdeurbeslag sla je dan ook dezelfde richting in: afgeronde hoeken zijn een must.

De SLO2 past perfect in een retroplaatje en bestaat in drie karaktervolle kleuren:

Het passende schuifdeurbeslag in je interieur

Natuurlijk wil je ook dat je schuifdeurbeslag in je interieur past. De kleur, de vorm en het materiaal van je schuifdeurbeslag bepalen immers mee de uitstraling van je interieur.

Kies daarom voor schuifdeurbeslag dat bij de stijl van je interieur past, maar ook bij het raam- en deurbeslag dat je al hebt. Door te werken met dezelfde materialen op al je binnen- en buitendeuren, creëer je harmonie en een stijlvol interieur.

De juiste schuifdeur gevonden voor jouw woning? Proficiat, dan maak je het plaatje af met het juiste schuifdeurbeslag. Wij hebben voor elk type schuifdeuren de juiste oplossing, met functionaliteit en esthetiek voorop. Vraag raad aan Dauby. We helpen je met plezier verder in het zoeken van de juiste schuifgreep.

Neem contact op

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP