ellen@dauby.be - 27/11/2018 - 27 november 2018

Om plaats te besparen in je interieur kan een schuifdeur de ideale oplossing zijn. Je kan namelijk aparte units creëren zonder op ruimte in te moeten boeten.

Maar heb je hierbij ook al aan het juiste schuifdeurbeslag gedacht?

Deurbeslag voor buitenschuifdeuren

Op een mooie zomeravond de tuindeuren open schuiven en genieten van de laatste avondzon op het terras, heerlijk! Een buitendeur creëert extra woonruimte, en laat jouw woning daarbij ook nog eens modern en eigentijds ogen. Zeker in combinatie met de keuze van het juiste deurbeslag.

Bij het kiezen van je deurbeslag, een schuifdeurgreep of hefschuifgreep, is functionaliteit heel belangrijk. Je wil immers:

  1. dat je schuifdeur gemakkelijk bedienbaar is;
  2. dat je schuifdeurbeslag voor je buitendeuren voor een goede beveiliging zorgt.

Voor hefschuifdeuren kies je voor hefschuifgrepen omdat deze op een bestaande slotkast en hefschuifmechanisme geplaatst moeten worden. De hefschuifgrepen van Dauby passen zonder problemen op deze sloten, waardoor je heel eenvoudig het bestaande hefschuifsysteem kan vervangen door hefschuifgrepen in dezelfde materialen als je binnendeur-, raam- en meubelbeslag.

HEFSCHUIFGREEP VO DAUBY PURE
Heschuifgreep Pure® in Verouderd Ijzer

Op deze manier is de deur afsluitbaar en beveiligd, en pas je je schuifdeurbeslag aan op de rest van je woning.

Deurbeslag voor binnenschuifdeuren

Zowel voor schuifdeuren, als voor kasten met schuifdeuren heb je verschillende oplossingen, naargelang het soort deur je kiest:

  • Wil je een deur die volledig wegschuift? Kies dan voor een inkapschelp.
  • Mag de schuifdeur enkele centimeters zichtbaar blijven na openschuiven? Dan is een verticale greep een plus.

Hieronder een kort woordje uitleg.

Wanneer de deur volledig wegschuift en je de deuropening ten volle wil benutten, kies je best voor een inkapschelp. Deze wordt volledig in de deur ingewerkt zodat de deur weggeschoven kan worden tussen 2 wanden of langs een muur. Deze esthetische oplossing past in de meest minimalistische en strakke interieurs.

INKAPSCHELP PM1571 DONKER BRONS DAUBY FAMA
Inkapschelp PM1571 van Fama in Donker Brons

Heb je plaats genoeg en mag de schuifdeur enkele centimeters in de dagopening blijven in open toestand? Dan is een verticale greep ook erg mooi en praktisch om mee te werken.
Je kan op eenvoudige wijze de greep langs beide zijden vastpakken en zo de schuifdeur open of dicht trekken.

Verticale greep MT12 in Wit Brons

Ook hier telt naast functionaliteit, dus ook schoonheid!

Het passende schuifdeurbeslag

Natuurlijk wil je ook dat je schuifdeurbeslag in je interieur past. De kleur, de vorm en het materiaal van je schuifdeurbeslag bepalen immers mee de uitstraling van je interieur.

Kies daarom voor schuifdeurbeslag dat bij de stijl van je interieur past, alsook bij het raam,- en deurbeslag dat zich al in je woning bevindt. Door te werken met dezelfde materialen op al je binnen- en buitendeuren creëer je zo harmonie en een stijlvol interieur.

Details zorgen immers voor perfectie maar perfectie is geen detail!

De juiste schuifdeur gevonden voor jouw huis en nog onzeker over je schuifdeurbeslag? Wij hebben voor elk type schuifdeuren de juiste oplossing en look, met functionaliteit en esthetiek voorop. Vraag raad aan Dauby en we helpen je met plezier verder in het zoeken van de juiste schuifgreep.

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP