Safety first! Beste bezoeker, U bent van harte welkom in onze toonzaal! Momenteel werken wij uitsluitend op afspraak. Je kan ons bereiken via +32 3 354 16 86 of info@dauby.be

Draag aub een mondmasker en ontsmet uw handen met de gel die aan de inkom staat. Wij kijken er naar uit jullie opnieuw te kunnen ontvangen!

ellen@dauby.be

Schuifdeuren zijn een stijlvolle manier om plaats te besparen. Je kan namelijk aparte units creëren zonder in te boeten op ruimte. Draaideuren nemen nu eenmaal kostbare decimeters in als je maar weinig plaats hebt.

Verder zijn schuifdeuren blikvangers bij uitstek: we verwachten van nature uit een ‘gewone’ deur te zien, in plaats van een mooi weggewerkte schuifdeur. Maar welk soort greep past nu bij je schuifdeur? We maken je wegwijs in de wondere wereld van het schuifdeurbeslag!

Schuifdeurbeslag voor je interieur

Zowel voor schuifdeuren, als voor kasten met schuifdeuren heb je verschillende types schuifdeurbeslag, afhankelijk van het soort deur dat je kiest.

Stel jezelf de volgende vragen:

 • Wil je een deur die volledig wegschuift?
 • Of mag de schuifdeur enkele centimeters zichtbaar blijven na openschuiven?

Hieronder een kort woordje uitleg.

Wanneer de deur volledig wegschuift en je de deuropening ten volle wil benutten, kies je best voor een inkapschelp. Die wordt volledig in de deur ingewerkt zodat de deur weggeschoven kan worden tussen 2 wanden of langs een muur. Deze esthetische oplossing past in de meest minimalistische en strakke interieurs.

Heb je plaats genoeg en mag de schuifdeur enkele centimeters in de dagopening blijven in open toestand? Dan is een verticale greep ook erg mooi en praktisch om mee te werken.
Je kan op eenvoudige wijze de greep langs beide zijden vastpakken en zo de schuifdeur open of dicht trekken.

Ook hier telt naast functionaliteit, dus ook schoonheid!

Schuifdeurbeslag voor buitengebruik

Op een mooie zomeravond de tuindeuren open schuiven en genieten van de laatste avondzon op het terras, heerlijk! Een buitendeur creëert extra woonruimte, en laat jouw woning daarbij ook nog eens modern en eigentijds ogen. Zeker in combinatie met de keuze van het juiste schuifdeurbeslag.

Bij het kiezen van je schuifdeurbeslag, een schuifdeurgreep of hefschuifgreep, is functionaliteit heel belangrijk. Je wil immers:

dat je schuifdeur gemakkelijk bedienbaar is;
dat je schuifdeurbeslag voor je buitendeuren voor een goede beveiliging zorgt.

Voor hefschuifdeuren kies je voor hefschuifgrepen omdat deze op een bestaande slotkast en hefschuifmechanisme geplaatst moeten worden. De hefschuifgrepen van Dauby passen zonder problemen op deze sloten, waardoor je heel eenvoudig het bestaande hefschuifsysteem kan vervangen door hefschuifgrepen in dezelfde materialen als je binnendeur-, raam- en meubelbeslag.

Op deze manier is de deur afsluitbaar en beveiligd, en pas je je schuifdeurbeslag aan op de rest van je woning.

Modern schuifdeurbeslag

Op zoek naar schuifdeurbeslag in lijn met je strakke woning?

Inliggende handgrepen zijn het summum van minimalistische schoonheid. Perfect geschikt voor je designwoning dus, waar elke vorm van overdaad resoluut wordt geweerd voor een maximaal gevoel aan ruimte en licht. Less is more.

Een ander typisch kenmerk? Het gebruik van exclusieve materialen.

De schuifdeurkom Pure PSS sluit perfect aan bij deze twee kenmerken. Deze is beschikbaar in

 • Verouderd Ijzer;
 • Wit Brons;
 • Mat Wit Brons;
 • Ruw Metaal;
 • Ruw Brons;
 • Ruw Brons Gepolijst.

Schuifdeurbeslag voor de retroliefhebber

Hoewel schuifdeuren meestal met moderne huizen worden geassocieerd, bestaan ze in zoveel stijlen dat je ze net zo goed kunt integreren in je retrowoning. Daar zijn ronde vormen vaak heer en meester; denk maar aan bolle lampen in leuke kleurtjes, kuipzetels waar je heerlijk in wegzinkt of cirkelvormige matten. Voor je schuifdeurbeslag sla je dan ook dezelfde richting in: afgeronde hoeken zijn een must.

De SLO2 past perfect in een retroplaatje en bestaat in drie karaktervolle kleuren:

 • Groen Brons;
 • Natuur Brons;
 • Donker Brons.

Het passende schuifdeurbeslag in je interieur

Natuurlijk wil je ook dat je schuifdeurbeslag in je interieur past. De kleur, de vorm en het materiaal van je schuifdeurbeslag bepalen immers mee de uitstraling van je interieur.

Kies daarom voor schuifdeurbeslag dat bij de stijl van je interieur past, maar ook bij het raam,- en deurbeslag dat zich al in je woning bevindt. Door te werken met dezelfde materialen op al je binnen- en buitendeuren creëer je zo harmonie en een stijlvol interieur.

De juiste schuifdeur gevonden voor jouw huis en nog onzeker over je schuifdeurbeslag? Wij hebben voor elk type schuifdeuren de juiste oplossing en look, met functionaliteit en esthetiek voorop. Vraag raad aan Dauby en we helpen je met plezier verder in het zoeken van de juiste schuifgreep.

Contacteer ons
This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP