Stephanie Van Mechelen - 12/07/2018 - 12 juli 2018

Is je keuken verouderd en kan ze een opknapbeurt gebruiken? Dan hoef je ze niet volledig uit te breken en een gloednieuwe te installeren. Met een aantal eenvoudige ingrepen en zonder breekwerk krijg je een verrassend en piekfijn resultaat. Wij zetten alvast enkele tips op een rijtje waarmee je meteen aan de slag kunt.

Een nieuwe kleur is een verademing

Een nieuwe laag verf maakt een wereld van verschil en geeft je keuken een instant opfrissing. Een keuken is een actieve ruimte waar je kookt, afwast, maar ook ontbijt en aperitieft. En daar horen levendige kleuren bij. Fris rood, groen of blauw: het is allemaal mogelijk. Je gebruikt die kleuren het best als accent en je combineert ze met een neutrale kleur (een witte tint is en blijft populair).

Veel hangt ook af van je persoonlijke smaak en je interieurstijl. In een landelijke of klassieke keuken passen andere kleuren dan in een moderne of design keuken.

Keuken renoveren: nieuwe kastfronten

Een keuken renoveren hoeft helemaal geen werk van lange adem te zijn dat een heleboel geld kost. Zijn je keukenkasten aan vervanging toe? Dan volstaat het om de kastfronten te vervangen. Kies een materiaal, een uitvoering en een kleur die bij de stijl van je keuken en je persoonlijke smaak past.

Tip: Bij nieuwe keukenkasten hoort ook nieuw meubelbeslag. Meubelgrepen vind je in allerlei materialen, stijlen, kleuren en uitvoeringen.

Details maken het verschil

Details maken het verschil, ook in de keuken. Met een aantal eenvoudige wijzigingen kun je de look van je keuken naar een hoger niveau tillen:

  • nieuwe keukenaccessoires zoals een handdoekhouder, een messenblok of schabben
  • de juiste functionele en designverlichting
  • groene plantjes
This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP