Safety first! Beste bezoeker, U bent van harte welkom in onze toonzaal! Momenteel werken wij uitsluitend op afspraak. Je kan ons bereiken via +32 3 354 16 86 of info@dauby.be

Draag aub een mondmasker en ontsmet uw handen met de gel die aan de inkom staat. Wij kijken er naar uit jullie opnieuw te kunnen ontvangen!

Stephanie Van Mechelen

In deze onzekere tijden is het moeilijk vooruit kijken. Toch gunnen enkele trendwatchers ons een blik in de toekomst om ons te verblijden om de interieurtrends van 2021. Ontdek de nieuwe trendkleuren, materialen en stijlen, en maak plannen voor een nieuw interieur in 2021. Want de dingen die je in de hand hebt, die kan je maar beter met beide handen vastgrijpen. Onze interieurprofessionals spreken, en Dauby luistert, en typt!

Absolute interieurtrend van 2021: biophilic design

De term “biophilic” is minder medisch dan hij klinkt, en staat eigenlijk gewoon voor ‘een liefde voor ronde vormen’, en dit in design-termen. 

Naast de industriële, strakke vormen, is het in 2021 dus hoog tijd aan de ronde, natuurlijke vormen om een deel van de spotlight op te eisen. Denk dan aan:

  • bolvormige lampen
  • S-vormige stoelen
  • vloeiend deurbeslag

Zeker en vast een belangrijke interieurtrend van 2021!

Foto: Robbert Lagerwij Interior Design

Tip van Dauby : De PBU-45 uit de Pure®-collectie of de C62 uit de Giara-collectie passen perfect in de biophilic design-interieurtrend. Of wat dacht je van golvende deurklinken in Donker Brons, Natuur Brons of Verzilverd Wit Brons?

Bekijk onze Pure deurklinken
Interieurtrends 2021: biophilic design

Statement pieces/ the power of color

Nu er meer interieurtrends zijn waaruit mensen individueel kunnen gaan kiezen, ontstaat er een hele waaier een eclectische stijlen, toepasbaar in verschillende soorten interieur. Bij House of Porters gaan ze de klassieke, eerder tijdloze interieurs combineren met felle kleuren en stoffen, ook in 2021. Denk hier bijvoorbeeld aan:

  • Fel geel gecombineerd met rood en blauw;
  • Petrol blauw met groen of zelfs rood.

Volgens Pieter Porters kan dit omdat de nieuwe generatie veertigers, vijftigers wereldreizigers zijn die veel reizen. Daarom stappen ze af van de typische Vlaamse stijl en meer gaan voor eclectisch statement pieces.

Favorieten zijn hier authentieke Oosterse en Afrikaanse stukken, Vlaamse- en Franse objecten of Engelse stukken uit Mahonie. De nieuwe generatie wil dan ook graag een licht interieur, maar met felle kleuren, gecombineerd met een internationaal uitstraling van grote decoratieve stukken in plaats van vele kleintjes.

Foto: Hemels Wonen

Tip van Dauby :

Het bronzen deurbeslag van Dauby is een echte eyecatcher en past perfect in een eclectisch interieur waar vaak met kleuren wordt gespeeld. Brons combineert bijvoorbeeld prachtig met groen, okergeel of marsala rood.

Duurzaamheid

Een duurzamere wereld, daar blijft ook de design wereld en bijgevolg de nieuwste interieurtrend niet onbewogen onder. Designers zoeken in 2021 dan ook naar het perfecte huwelijk tussen een elegant interieur en een schoner milieu, en dit voor iedereen toegankelijk.

Door Corona beseffen mensen immers hoe belangrijk een interieur eigenlijk is, en hoe essentieel het is om je goed te voelen in de ruimtes waar je het meest vertoeft.

Omdat er ook veel manieren van ontspannen zijn wegvallen, is het cruciaal geworden om het thuis gezellig te maken met je bubbel, merkt ook Nicky Goossens. Mensen kiezen vaker voor duurzame, kwaliteitsvolle producten om een interieur te vervolledigen.

Natuurlijke producten en geweven stoffen met een rijke textuur zijn dan ook in de interieurtrends van 2021 volop aanwezig. Ze creëren een instant feel-good gevoel, een welbehagen van thuis te zijn in iets vertrouwds, rust te vinden omringd door eenvoudige, tijdloze en integere producten. Terracotta, brons en plaaster, passen volgens Kate Hume zo perfect in deze trend.

Foto: Serge Anton

Tip van Dauby : Wist je dat al ons Dauby-beslag duurzaam gemaakt wordt en perfect recycleerbaar is? De volle, pure materialen van Dauby:

  • beantwoorden aan de roep om duurzaam beslag;
  • gaan lang mee;
  • en zijn bovendien volledig te recyclen, mocht dit ooit nodig zijn.

Elk product is steeds massief, van hoge kwaliteit, en bovendien makkelijk in onderhoud. Zo ben je verzekerd van jarenlang plezier van je raam-deur-of meubelbeslag.

Geen enkel handgemaakt product is hetzelfde, integendeel: ze zijn stuk voor stuk uniek! Producten die volgens een eeuwenoude traditie worden vervaardigd, dezelfde als 1000 jaar geleden dus, zijn dan ook bij uitstek duurzaam en authentiek.

Foto: Taurus & Eagle

Interieurtrends: oude bekenden

Interieurtrends die al een tijdje meegaan zijn die uit het hoge noorden : Scandinavische interieurs met veel lichte houtsoorten, gecombineerd met veel wit en open ruimtes. De Scandinavische stijl valt goed in de smaak bij de Belgen, en zal ook in 2021 een belangrijke interieurtrend blijven.

Daarnaast zal ook de industriële trend hoge toppen blijven scheren, met zijn rauwe, industriële elementen en stoere loft-look. Pieter Porters noemt dit de “Ruïne stijl”, met rauwe en onbewerkte elementen, en ook voor volgend jaar voorspelt hij een grote vraag naar dit soort stijlvol je-m’en-foutisme.

Stalen accenten, warme gele kleuren en bronzen elementen op een zwarte achtergrond passen ook volgens Marinus in 2021 helemaal in ons interieur. Niet per se groter wonen wordt interessant, maar wél luxueuzer.

Tip van Dauby : Al het meubelbeslag van Dauby wordt ambachtelijk vervaardigd door vakmensen. Elk greepje of knopje wordt eerst gegoten in mallen, en vervolgens met de hand afgewerkt. De afwerkingen bekomen zo hun typische, ietwat korrelige structuur die elk product dat extra beetje karakter geeft.

Deze kleine onvolmaaktheden van het handgemaakte beslag van Dauby passen perfect bij de verweerde look van industriële materialen. Het Ruw Metaal is bijvoorbeeld een mooie aanvulling op de ruwe betonlook.

Foto: Aterlier Op Zolder (AOZ)

Een gloednieuwe trend: Japandi

Een frisse nieuwkomer in het landschap van interieurtrends voor 2021 is dan weer Japandi : Japans minimalisme gekruist met slimme Scandinavische functionaliteit. Een echte noodzaak voor wie houdt van strakke interieurs maar tegenwoordig moet goochelen in een thuiskantoor en gewoon veel meer thuis is.

“Mensen zullen in 2021 hoe dan ook naar hun eigen interieur kijken met het oog op wat beter kan,” volgens Pieter Porters. “De badkamer wordt ingericht zodat het een hele beleving wordt. Slaapkamer en badkamer worden niet meer gezien als een plaats om enkel te slapen of je te wassen, maar meer een hotel totaal look.

Eetkamers zullen meer op de achtergrond raken en de keuken wordt een leefruimte met een grote tafel, voor familie, vrienden, en tegenwoordig ook Zoom-meetings.

Japandi is het antwoord op een vraag naar een interieur dat bij de tijdsgeest past, en tegelijk tijdloos, functioneel en duurzaam is.”

Deze interieurtrend vertaalt zich naar een perfecte mix van vorm en functie met strakke lijnen, zachte kleuren en lichte ruimtes. Helemaal lockdown-proof!

Tip van Dauby : Uit het Dauby gamma passen PQ35, de PMQ-grepen en de nieuwe reeks PH2017 helemaal in de nieuwe Japandi trend.

Foto: Frank Gruwez, Fotografie: Jaro van Meerten (The Art of Living)

Ontdek de verschillende stijlmogelijkheden en trends van 2021 in de gloednieuwe stijlgids van Dauby

Online stijlgids Dauby 2021
This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP