Stephanie Van Mechelen

Heb je net een nieuwe woning gebouwd of gekocht? Denk je erover na om te verbouwen? Dan is het tijd om inspiratie op te doen voor je nieuwe interieurinrichting. Daarom geven we je hier enkele interieurtips om je droominterieur werkelijkheid te laten worden en het interieurbeslag te vinden dat het best bij je woonstijl past.

De ultieme finishing touch

Welke stijl creëert voor jou een thuisgevoel? Zoek naar inspiratie in tijdschriften of op websites. Ga met deze ideeën in het achterhoofd op zoek naar meubels die perfect bij elkaar passen.

Je nieuwe woning omtoveren tot een echte thuis doe je bovendien ook met de juiste accessoires, zoals kussens, schilderijen en fotokaders. En daar speelt interieurbeslag ook een erg belangrijke rol. Je nieuwe deuren, ramen en meubels tot in het kleinste detail afwerken maakt dat je huis een prachtig geheel wordt.

De keuze van het juiste interieurbeslag

Uitvoering: ’t Hoogehuys – Fotografie: Hagemeier Fotografie

Interieurstijl

Nu vraag je je natuurlijk af welk interieurbeslag jouw woning dat extra cachet zal geven. Laat ons beginnen bij het begin: zou je de stijl van je woning omschrijven als klassiek of modern? Een modern interieur komt mooier tot zijn recht met strak ogend interieurbeslag, terwijl een landelijk interieur vraagt om romantisch interieurbeslag met zachte lijnen of zelfs hier en daar een krul.

Uitvoering: Schoonhoven Keukens – Fotografie: Hagemeier Fotografie

Materiaal

Wat het materiaal van je interieurbeslag betreft, bestaat er een ruime keuze aan verschillende types en kleuruitvoeringen. Voor elke interieurstijl is er een gepaste match!

Liefhebbers van klassieke interieurs grijpen algauw naar bronzen klinken, terwijl een blik op de antraciete creatie van Brian Sironi bewijst dat een modern interieur de meest koele en strakke materialen aankan. De raamklink Apollo toont dan weer dat een modern materiaal als Chroom ook z’n charmes heeft in een landelijk interieur.

Kleurenpalet

Waar je de materiaalkeuze van je interieurbeslag dan beter wel op baseert? Het geheim zit ‘m in de kleuren van je interieur.

Als warme kleuren je inrichting overheersen, kies je het beste uit interieurbeslag in warme materialen zoals

Project Valerie Brems: renovatie met beslag van Dauby

Bekijk dit project

Voeren koude kleuren de boventoon in je interieur? Dan gaat er niets boven de uitstraling van koele materialen als

Fabriek 61 – Fotografie: Dries Vinck

De puntjes op de i met stijlvolle deur- en raamgrendels

Wil je een elegante toets toevoegen aan je deuren en ramen? Met origineel interieurbeslag zoals een grendel geef je je ramen en deuren onmiddellijk een totaal andere look.

Interieurbeslag zoals een deurgrendel biedt op esthetisch vlak verschillende voordelen. Een deurgrendel is namelijk plaatsbesparend, maar oogt ook heel authentiek en geeft extra cachet aan een landelijk interieur. Om je dat extra beetje privacy te gunnen, kies je het best voor een combinatie van deurbeslag en een deurgrendel.

Bijpassende raamgrendels zijn een mooie toevoeging wanneer je kiest voor deurgrendels. Ook een raamgrendel vervangt het slot niet, maar biedt een mooie esthetische meerwaarde. Kies daarbij wel voor raamgrendels die passen bij je huidige raambeslag. Op die manier creëer je een mooi geheel. Wil je daarnaast je ramen ’s avonds extra goed afsluiten, maar ben je geen fan van rolluiken? Dan zijn luiken misschien wel de oplossing. Je kunt ze voorzien van prachtig interieurbeslag. Functionaliteit en esthetiek gaan hier hand in hand.

Uitvoering: F&F

Innovatief interieurbeslag in Bauhausstijl

Bauhaus staat bekend om zijn tijdloos en industrieel design dat in ieder interieur past. En terecht, want na 100 jaar weet deze stijl nog steeds te boeien en te inspireren en dat weten we bij Dauby maar al te goed!

Walter Gropius – een Berlijnse architect – richtte in 1919 de Bauhausacademie op voor beeldende kunstenaars, ambachtslieden en architecten.

De belangrijkste kenmerken van deze designstroming waren:

  • eenheid van vorm en functie;
  • een eenvoudige en heldere stijl, bedoeld voor de industriële productie.

Dauby kenmerkt zich door stijlen en stromingen van vroeger heruit te vinden. Ook de iconische Bauhausstijl kreeg in ons aanbod een eigen plaats.

Uitvoering: Petra van Os – Fotografie: Rutger Hoebergen

Zo hebben we in onze Pure®-collectie verschillende modellen die volledig ambachtelijk worden geproduceerd en in zandmallen worden gegoten.

We combineren dus het contrast van de sobere, pure vormgeving van de Bauhausstijl, met de authentieke look van ons kenmerkend productieproces.

Dit geeft een uniek karakter aan het interieurbeslag van Dauby, waardoor het zich onderscheidt van het massaproduct, waar we in onze huidige wegwerpmaatschappij al genoeg van hebben. Benieuwd naar de verschillende Bauhausmodellen? Bekijk dan snel ons Bauhausaanbod!

Op zoek naar passend interieurbeslag dat naadloos aansluit op jouw woonstijl? Contacteer Dauby voor advies op maat of vind je dichtstbijzijnde verdeler.

vind je dichtstbijzijnde verdeler

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP