Stephanie Van Mechelen - 10/07/2018 - 10 juli 2018

Details zijn heel belangrijk in je woning. Ze kunnen je interieur kraken of maken. Zo zijn gordijnen bepalend voor de uitstraling van je inrichting. Ze zijn niet alleen functioneel – je creëert er tenslotte privacy mee – maar ze geven je woning ook een extra toets. Kies daarbij voor de juiste gordijnaccessoires: een embrasse of gordijnkoord houdt je gordijnen bijvoorbeeld stijlvol samen. Ontdek er hier alles over!

Fleur je gordijnen op met een embrasse of gordijnkoord

Er bestaan verschillende soorten gordijnen: overgordijnen, ‘inbetweens’, transparante gordijnen, rol-, vouw- en plisségordijnen, lamellen, jaloezieën, … Eén ding is zeker: met lange overgordijnen creëer je een landelijke en elegante look. In combinatie met gordijnaccessoires – zoals embrasses en gordijnkoorden – zorg je voor een extra stijlvolle uitstraling.

Embrasses of gordijnhouders zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren, waardoor er ongetwijfeld voor ieder wat wils is. Bij Dauby vind je verschillende gordijnhaken waarmee je je gordijnen netjes opzij kunt houden, zoals exemplaren in wit brons voor een moderne look en verouderd grijs voor een authentieke look.

embrasse Dauby gordijnen

Hou je meer van een knusse uitstraling? Dan zijn gordijnkoorden, die gemaakt zijn uit stof, beslist iets voor jou. Je vindt ze in combinatie met hartjes, kwasten of andere leuke figuurtjes.

Zorg voor een mooie gordijnrail

Niet alleen een embrasse, maar ook een gordijnroede kan het verschil maken in je woning. Net zoals embrasses zijn gordijnroedes verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Hou je van een moderne touch? Kies dan voor aluminium gordijnroedes. Zijn landelijke of retrowoningen meer je ding? Integreer dan houten gordijnstangen in je woning. Bovendien kunnen de uiteinden van een gordijnstang ook een unieke afwerking hebben.

Zorg voor bijpassend meubelbeslag

Is je woning toe aan iets nieuws? Vervang het meubelbeslag in je woonkamer of keuken, want een klein detail kan al een grote verandering teweeg brengen. Kies bijvoorbeeld voor meubelgrepen in plaats van meubelknoppen, of omgekeerd. Bij voorkeur kies je voor meubelbeslag dat aansluit op je embrasses en gordijnroedes.

Vervang oude deurklinken

Wil je nog enkele veranderingen invoeren of is je deurbeslag aan vervanging toe? Kies dan voor nieuw deurbeslag dat ook bij de rest van je huis past. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP