Safety first! Beste bezoeker, U bent van harte welkom in onze toonzaal! Momenteel werken wij uitsluitend op afspraak. Je kan ons bereiken via +32 3 354 16 86 of info@dauby.be

Draag aub een mondmasker en ontsmet uw handen met de gel die aan de inkom staat. Wij kijken er naar uit jullie opnieuw te kunnen ontvangen!

Stephanie Van Mechelen

Enkele jaren geleden zetten minimalistische interieurs de toon met strakke vormen en sobere kleuren. Warm, opvallend beslag als brons kwam slechts zelden aan bod.

Deze trend is intussen volledig gekeerd en zo duikt deur- en meubelbeslag uit brons weer in verschillende woningen op. Dit maakt dat zelfs de meest strakke interieurs vandaag de dag opnieuw warmte uitstralen.

Welkom in het nieuwe bronzen tijdperk!

De warmte en gezelligheid van deur- en meubelbeslag in brons

In 2020 gaan we voor onze interieurs resoluut voor uitstraling, warmte en gezelligheid. We hebben immers zo’n druk leven dat we thuis graag onze batterijen opladen in een warme en gezellige omgeving.

Gelukkig kan je zeer eenvoudig deze warmte en gezelligheid integreren in je interieur. Met deur- of meubelbeslag uit brons creëer je namelijk al meteen een klassevolle, maar warme sfeer!

Serge Anton - keuken met meubelbeslag in brons
Meubelgreep PMQ96 in Ruw Brons (Pure®) | fotograaf Serge Anton

Daarnaast kiezen we ook opnieuw voor authenticiteit, en grijpen we terug naar echte, natuurlijke materialen en ambachtelijke tradities.

Bij Dauby hebben we verschillende soorten brons die aan deze criteria voldoen. Zo heb je onder meer het Ruw Brons & Ruw Brons Gepolijst uit de Pure-collectie of het Natuur Brons uit de Giara– of de Fama-collectie, die je een waaier aan mogelijkheden geeft voor verschillende uitvoeringen en looks.

Collectie Giara - meubelbeslag in brons
Meubelknop C62-35 in Natuurbrons (Giara®)

Verder zetten deze collecties met deur- en meubelbeslag uit brons ook volop in op elegantie, wat maakt dat je woning pure klasse uitstraalt!

Inspiratie uit Art Deco en Art Nouveau

Het gebruik van klassevolle elementen in interieurs dateert al vanuit de Art Deco en Art Nouveau periode. Tijdens deze periode werden statige huizen rijkelijk versierd met o.a. op maat gegoten ambachtelijk deurbeslag in brons. Dit massieve, volle bronzen deurbeslag straalde prestige uit en was een van dé eyecatchers uit deze periode.

De Fama-collectie van Dauby vindt dan ook zijn oorsprong in deze Art Deco-stijl. De afwerking Natuur Brons symboliseert perfect de chique uitstraling en luxueuze feel van de jaren ’20.

Ook de Pure- en de Pure Plus-collectie met de uitvoeringen in Ruw Brons & Ruw Brons Gepolijst zorgen voor dit glamoureuze, maar warme gevoel in je interieur. Wil je dus het nieuwe bronzen tijdperk ook in jouw woningen verwelkomen? Dan zijn deze collecties the way to go!

Pure meubelbeslag in Ruw Brons
Meubelknop PBU45 in Ruw Brons (Pure®) | fotograaf Claude Smekens | realisatie Jones Living

Het juiste bronzen deur-en meubelbeslag kiezen

Er bestaan verschillende soorten brons, met verschillende soorten kleureffecten en texturen. Er is dus altijd wel een brons dat perfect bij jouw interieur past!

Daarnaast haal je met bronzen deur- en meubelbeslag een product in huis dat leeft: na veelvuldig gebruik zal het brons daar patineren waar het veel wordt gebruikt. Een teken van echte, massieve en kwalitatieve bronzen producten met die kenmerkende, klassevolle shine!

Deurklink in Ruw Brons Gepolijst
Deurklink PH1920 in Ruw Brons Gepolijst (Pure®) | fotograaf Mich Verbelen (Patrick Retour) | realisatie Ilse Demeulemeester

Hieronder vind je een greep terug uit ons aanbod aan warm bronzen deur- en meubelbeslag:

  • Ruw Brons is de meest pure vorm van brons, bestaande uit een legering van koper en tin. Ruw Brons is zowel kleurvast als roestvrij, waardoor een beschermlaag overbodig is. Deze ruwe vorm van brons heeft warme, koperachtige tinten. Om het brons zijn ruwe look te geven, ontwikkelde Pure® een speciale techniek waardoor de gietresten worden verwijderd, zonder het verder te polijsten. Na langdurig gebruik zal het brons op een natuurlijke manier opgepoetst worden, en komt er een lichte glans tevoorschijn.
  • Ruw Brons Gepolijst is de gepolijste versie van het Ruw Brons en levert een glanzend en glad, koperkleurig resultaat op. Na verloop van tijd gaat dit patineren naar een mattere en warmere vorm van brons. Ruw Brons Gepolijst kan enkel op aanvraag verkregen worden, dus hou rekening met de levertermijn!
  • Massief brons (NB/LB) is dan weer een legering van koper en tin. De legering heeft een rode kleur en zal door de chemische reactie met zuurstof een bruine oxidelaag verkrijgen; het Donker Brons (AZ/DB) is hiervan het resultaat. Als we dit dan nog verder laten oxideren krijgen we een groene – bruine oxidelaag, namelijk het Groen Brons (VI/OG). De plaatsen die meer blootgesteld zijn aan zuurstof zullen zo donkerder worden en waar er meer wrijving is (vb. menselijk contact), zal het brons lichter worden. Een echte living finish!
Keuken met meubelbeslag in Ruw Brons
Meubelgreep PMQ96 in Ruw Brons (Pure®) | Hagemeier fotografie | realisatie Hoogehuys

Neem alvast een kijkje op onze online catalogus voor een hoop inspiratie en vind ook het brons waar jouw interieur op wacht!

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP