Stephanie Van Mechelen

Geïnspireerd op de nostalgische fermette, is de landelijke stijl een interieurtrend die niet te kloppen valt. Val je ook voor deze gezellige, warme stijl waarin je heerlijk kan cocoonen?
Denk dan ook aan je hang- en sluitwerk om het geheel compleet te maken!

 

Landelijke stijl in je woning

Een landelijke stijl herken je al snel wanneer je ergens binnenkomt: het straalt een nostalgische rust uit, en nodigt meteen uit om je thuis te voelen.

Verder kenmerkt een landelijk karakter zich door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, steen, wol, linnen, riet, katoen en metaal. Ze vormt een echte streling voor het oog.

De natuurlijke materialen komen typisch terug in de woning zelf, alsook in de decoratie.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • houten steunbalken;
  • een houten of stenen vloer;
  • een boomstamtafel of andere ruwe, onbewerkte meubels.

MEUBELKNOP PQ15 VO DAUBY PURE

Daarnaast geven ook volgende accessoires een rustieke touch aan je interieur:

  • grote houten fruitschalen;
  • schapenvachtjes;
  • rieten manden;
  • houten bakken met planten erin;
  • passend hang- en sluitwerk, vervaardigd uit metalen.

 

Authenticiteit en het buitenleven voorop dus!

Hang- en sluitwerk in de landelijke stijl

Als je helemaal gewonnen bent voor de fermette-stijl, dan ben je alvast in de weer geweest met verschillende materialen en accessoires. Maar heb je er ook al aan gedacht om je hang- en sluitwerk in landelijke stijl in te richten?

De perfectie van je woning zit immers in de kleinste details, en een landelijke stijl met hypermodern hang- en sluitwerk zou echt zonde zijn.

Bij Dauby werken we uitsluitend met traditionele metalen. Hierdoor past ons hang- en sluitwerk perfect in elk landelijk interieur.

Daarnaast wordt al ons hang- en sluitwerk ook nog eens echt artisanaal vervaardigd volgens een aloude methode! We hanteren een techniek die dateert van 5000 v.C. waarbij elk voorwerp in een zandmal gegoten wordt en vervolgens volledig met de hand afgewerkt en gepatineerd wordt.

Ook de legeringen die we gebruiken, gaan terug tot in de oudheid: brons, britannium metaal, wit brons, zilver, tin, messing, enz.

Ben je eerder fan van hang- en sluitwerk in roest? Ook dan kan je bij ons terecht.
We geven het beslag uit smeedijzer immers een typische verouderde look door deze op natuurlijke wijze te verroesten. Daarna behandelen we het beslag met bijenwas voor een optimale bescherming en duurzaamheid.

Hang en sluitwerk in roest van Dauby

Voor de afwerking heb je verder ook de keuze tussen ruw, mat of gepolijst, allen perfect in de lijn van de landelijke stijl, elk met hun eigen touch. We duiken immers terug in de geschiedenis om elk soort beslag de unieke en authentieke look en feel te geven die je zoekt. Die rustieke uitstraling en kwaliteit zit dus echt in élk voorwerp.

De CDF- en Giara-collecties: landelijk hang- en sluitwerk met stijl!

Wanneer je op zoek bent naar hang- en sluitwerk dat volledig aan de landelijke interieurstijl beantwoordt, dan zijn de CDF- en Giara- collectie helemaal iets voor jou.

Créations du Fer

Créations du Fer (CDF) produceert hang- en sluitwerk in gesmolten ijzer of gietijzer en gebruikt oude, originele modellen als voorbeeld. 

Elke stuk wordt met de hand afgewerkt en is dan ook uniek!

Voor de gietijzer uitvoering in roest wordt het gietijzer op een natuurlijke wijze verroest en nadien behandeld met bijenwas. In de Créations du Fer-reeks kan elke kruk gecombineerd worden met elke rozet. Op die manier bestaat de mogelijkheid het beslag echt exclusief samen te stellen, dit in harmonie met de landelijke bouwstijl.

Giara-collectie

Voor een landelijke stijl met een hedendaagse uitstraling zit je bij de Giara-collectie helemaal goed. Giara maakt al generaties lang elegante bronsproducten geschikt voor je hang- en sluitwerk in britannium metaal of brons.

Beide materialen zijn corrosiebestendig en vernisvrij, en krijgen door het gebruik ervan een mooie natuurlijke patina. Deze authentieke uitstraling maakt de Giara-collectie dan ook perfect voor de finishing touch aan je landelijke interieur.

RAAMKLINK M8 BRITANNIUM DAUBY GIARA

Meer weten over landelijke interieurs en de verschillende mogelijkheden voor hang- en sluitwerk of deur-en raambeslag die we u bij Dauby te bieden hebben? Neem dan alvast een kijkje op onze website www.dauby.be of spring eens binnen in onze showroom!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP