Stephanie Van Mechelen

Wil je een interieur dat karakter en eigenheid uitstraalt? Dan is massaproductie waarschijnlijk niet aan jou besteed. Dauby heeft in zijn assortiment tal van unieke accessoires, deur- en meubelbeslag dat met de hand wordt afgewerkt. Je ziet zo dat deze producten met liefde zijn gemaakt door vaklui. Met onze handgemaakte accessoires, deurklinken, kastgrepen en andere stukken in authentieke materialen maak je het verschil in jouw interieur.

productie deurklinken Dauby

Fama: de stijl van de jaren 20

Voor onze collectie Fama werken we enkel met Brons. Dit metaal wordt, net zoals vroeger, in zandmallen gegoten en vervolgens met de hand afgewerkt en gepatineerd.

Kenmerkend voor het deur- en meubelbeslag van Fama is de strakke lijn die doet denken aan de artdeco-stijl uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Elk model uit deze collectie is dan ook een heus kunstwerkje en een absolute meerwaarde voor je interieur.

MEUBELKNOP PM1471-25 BRONS ZILVER DAUBY FAMA

Giara®: een ruim gamma authentiek beslag

Ook het beslag van onze collectie Giara® wordt via zandgieten vervaardigd en met de hand afgewerkt. Naast producten in diverse soorten Brons vind je in deze collectie ook stukken in Brittannium. Dat is een corrosiebestendig metaal waar tijdens de middeleeuwen onder meer harnassen mee vervaardigd werden.

De Giara®-collectie is bijzonder ruim en omvat onder meer deurknoppen, raamkrukken en meubelgrepen.

RAAMKLINK M2 BRITANNIUM DAUBY GIARA

CDF: prachtige originele stukken

De collectie CDF – of voluit Créations du Fer – herbergt hang- en sluitwerk volgens oud model. De stukken zijn verkrijgbaar in Gietijzer (Zwart of Smeedijzer) en Roest. Opmerkelijk: om de gegoten stukken uit de mal los te krijgen, moet de ambachtsman deze gietvorm kapotslaan. Elke mal kan dus maar één keer gebruikt worden.

De deurkrukken uit de CDF-reeks kun je combineren met bijpassende sleutelplaatjes of wc-knoppen, volledig in harmonie met jouw interieur.

GRENDEL CL258 N DAUBY CDF

Handgemaakte accessoires voor je keuken en badkamer

Niet alleen je woonkamer, maar ook de andere ruimtes in je huis verdienen de nodige aandacht voor details. Met Pure® Plus heeft Dauby een lijn luxueuze badkamer- en keukenaccessoires in edele metalen zoals Wit Brons, Verouderd IJzer, Ruw Metaal, Ruw Brons en Mat Wit Brons.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een klassieke kapstok om je badjas op te hangen of – welja – een prachtige handgemaakte toiletborstelhouder?

PURE PLUS SQUARE RB DAUBY PURE PLUS

Geïnteresseerd in onze handgemaakte producten? Neem gerust contact op of kom eens langs in onze showroom in Wommelgem bij Antwerpen.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP