Stephanie Van Mechelen

Handgemaakte handgrepen, deurkrukken of uitzetijzers vallen op het eerste zicht niet meteen op, maar toch maken ze het verschil in je interieur, en versterken ze de gewenste uitstraling ervan. Met liefde gemaakt, distantieert tijdloos raam- en deurbeslag zich van het alledaagse massaproduct.

Raam- en deurbeslag gemaakt volgens een 3000 jaar oude techniek

(foto)

Pure en ambachtelijk gemaakte kwaliteitsproducten, dat is wat je kan verwachten van het Dauby meubelbeslag. Ieder stuk wordt gegoten in zandmalen, en vervolgens met de hand verder afgewerkt en verfijnd. Het is een oeroud productieproces, dat onvermijdelijk tot kleine imperfecties leidt. Maar die imperfecties maken elk stuk uniek, en zorgen juist voor de nodige charme. Het meubelbeslag krijgt met de tijd een steeds mooiere en natuurlijkere patina.

Art-Deco raam- en deurbeslag

In de collectie van het merk Giara herken je meteen de Art-Deco stijl. Het gamma is zeer compleet, met niet alleen raam- en deurbeslag voor binnen en buiten, maar ook met bijpassende meubeltopjes en –greepjes. Het merk werkt veelal met de materialen brittannium metaal of brons. Beide materialen zijn eeuwenoud en stralen puurheid en charme uit.

DEURKLINK MG2032 BRONS ZILVER DAUBY FAMA

In dezelfde lijn vinden we ook het merk Fama, met dat verschil dat de collectie van dit merk iets strakker is. Het ijzer uit deze collectie wordt op een natuurlijke manier roestig, wat de uitstraling nog robuuster en stoerder maakt.

Pure: design raam- en deurbeslag, mét accessoires

Daar waar de Gira en Fama collectie vooral landelijk en klassiek aanvoelt, straalt het Pure gamma puur design uit. De strakke lijnen vinden hun oorsprong in de periode van Bauhaus. Het raam- en deurbeslag uit het Pure gamma wordt gemaakt uit pure materialen, zoals verouderd ijzer en wit brons, dat erg mooi combineert met deuren en ramen.

Maar je raam- en deurbeslag is natuurlijk pas echt geslaagd als je ook over bijpassende accessoires beschikt. Dauby riep daarom het Pure Plus gamma in het leven: badkamer- en keukenaccessoires die pure klasse uitstralen. Het gaat om echte basiselementen, zoals een WC-rolhouder of een keukenrolhouder, maar ook badkamer- en keukenhaakjes.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP