ellen@dauby.be - 17/01/2019 - 17 januari 2019

Droom je van een industriële badkamer met bijpassende badkameraccessoires, maar woon je niet in een Manhattan-loft of omgebouwde koekjesfabriek? Hou je van die robuuste architectuur, gecombineerd met onbewerkte materialen – zoals metaal, staal en brons – in je badkamer, maar weet je niet waar te beginnen? Niet getreurd, bij Dauby hebben we verschillende accessoires in ruw metaal en ruw brons die hier perfect op inspelen!

Wij helpen je graag op weg om met de juiste badkameraccessoires die industriële look en feel te bekomen die vandaag zo hip is.

Industrieel design - badkamer met handdoekbar van Dauby
Industrieel design – badkamer met handdoekbar van Dauby

Industrieel design

Originele betonnen vloeren; authentieke bakstenen muren met een oneffen, robuuste onderlaag; aanwezige badkameraccessoires in metaal, staal of brons … Ze vormen allemaal één voor één de perfecte basis voor een industriële badkamer!

Een industriële badkamer verbergt immers niet langer ruwe en onbewerkte bouwmaterialen, maar integreert ze eerder trots in het geheel. Dit zelfs tot in de kleinste details!

Oude panden zoals lofts, fabrieken en ateliers, zijn rijk aan deze ruwe, ietwat donkerdere en onafgewerkte elementen waardoor deze zich er perfect toe verlenen om zich te laten ombouwen naar een industriële woning.

Wil dit dan zeggen dat je in een nieuwbouw woning geen industriële badkamer tot stand kan brengen? Allesbehalve.

Je kan je nieuwe badkamer namelijk eenvoudig een industriële uitstraling geven door:

  • badkameraccessoires in ruw metaal en ruw brons in je interieur te integreren. Dauby heeft verschillende accessoires in haar gamma die allemaal kleurvast en roestvrij zijn, waardoor deze perfect inzetbaar zijn in je badkamer;
  • andere accenten met staal, brons of metaal te leggen. Denk maar de integratie van deur-, raam- of meubelbeslag in één van deze ruwe metalen;
  • een betonnen vloer te laten gieten;
  • houten meubels te kiezen;

De kracht van een industriële interieur zit hem er per slot van rekening in dat de inrichting stoer, leefbaar en functioneel tegelijk is, wat de trend toegankelijk maakt voor iedere woning.

Kleine industriële accenten, groot effect

Het leuke aan de industriële stijl is dat je met slechts een aantal elementen, al een maximaal effect in je badkamer kan creëren. Denk maar aan onze luxueuze Pure® Plus-badkameraccessoires die uit ruw metalen bestaan en hun robuust, maar elegant karakter te danken hebben aan hun unieke, in zandmallen gegoten proces.

Bij een industrieel design is het vooral van belang om niet te overdrijven, want ook hier geldt: less is more.
Vanuit de basis van ruw metaal, brons en onbewerkt hout kan bijvoorbeeld een heel gamma aan mogelijkheden ontstaan om het geheel met toegevoegde kleuren en accessoires af te maken.

PURE PLUS SQUARE RB DAUBY PURE PLUS
Pure® Plus Square RB

Binnen Dauby werken we regelmatig met accessoires in ruw brons, ruw metaal en verouderd ijzer om je badkamer naar een industriële uitstraling te upgraden. Bekijk hier onze collecties en sfeerbeelden, en geef je ogen de kost!
Industriële badkameraccessoires van Dauby

Is de basis van je industriële badkamer stoer en onbehandeld en ben je nog op zoek naar bijpassende badkameraccessoires? Dan ben je bij Dauby aan het juiste adres!

De Pure® Plus-collectie is een originele Dauby collectie, en staat voor pure en eenvoudige vormgeving. De collectie bestaat uit natuurlijke materialen die gegoten worden volgens een uniek gietproces.

Combineer een van de verschillende uitvoeringen van de badkameraccessoires met andere onbewerkte, robuuste materialen en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Zo speelt de Pure® Plus-collectie met het ruw brons en ruw metaal perfect in op de Industrial Design trend. De combinatie van strakke vormgevingen en pure materialen heeft dan ook een ongeëvenaard effect en tijdloos karakter.

PURE PLUS SQUARE RB DAUBY PURE PLUS
Pure® Plus – Square RB
  • Ruw Brons is een unieke uitvoering bij Pure® Plus, omdat het op een speciale manier getrommeld wordt. De warme koperachtige tint komt prachtig tot uiting door de ruwe, ongepolijste look. Het is de meest pure vorm van brons! Dit natuurlijke materiaal is bovendien te combineren met oneindig veel andere materialen en kleuren.
  • Haal Ruw Metaal in huis, en geef je interieur gegarandeerd een stoere en industriële stijl! Deze uitvoering combineert perfect met ruw hout, natuursteen, etc.
  • Toch is ook de metallic-trend aan een serieuze opmars bezig, en drukken ook het retro brons en metaal hun stempel op de interieurcollecties met de metallic uitstraling die uitzonderlijk matcht met een stoer interieur!

Industriële badkamer: het geheel samenbrengen

Wanneer je kiest voor een industriële badkamer kan je dit bijvoorbeeld doen door te kiezen voor sanitaire meubelstukken met een vierkant design of grove vormen.

Wil je graag een bad met een industriële stijl? Kies dan voor een bad met meer hoekige afwerkingen in plaats van ronde. Voor een meer klassieke uitstraling in de industriële stijl kun je kiezen voor ronde vormen, maar met een strakke en ruwe afwerking.

Wil je graag je bestaande badkamer upgraden en een snuifje industrieel design aan je meubelstukken toevoegen? Style dan je badkameraccessoires! Deze kan je perfect combineren met bestaande elementen zodat je badkamer maximaal mee in de industriële trend zit.

Helemaal gewonnen voor de industrial design trend? Voor interieur-en materiaaladvies ben je bij Dauby aan het juiste adres!

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP