Stephanie Van Mechelen

Bronzen deurbeslag van Giara

Giara® en bronzen deurbeslag, het is al jaren een succesvol huwelijk. Steevast kiezen ontwerpers voor het warme brons om interieurs een instant glam-effect te geven, voor een luxueuze maar gezellige uitstraling. Door de gekende patina is het een product dat echt leeft, en mettertijd meer karakter krijgt.

Giara takkenlijn

Giara® werkt enkel met kwalitatieve, volle metalen: Britannium metaal of brons. Deze legeringen zijn eeuwenoud, en zijn al in gebruik sinds – what’s in a name – de Bronstijd.

Ook het Britannium werd in de middeleeuwen reeds gebruikt voor het vervaardigen van harnassen. De authentieke uitstraling danken de bronzen producten van Giara® dan ook aan de ambachtelijke wijze waarop ze gegoten worden in zandmallen, een techniek die dateert van 3000 VC. De afwerking verloopt vervolgens volledig met de hand. Zowel het Britannium metaal als het brons zijn corrosiebestendig, vernis-vrij, en zelfs antibacterieel.

Giara deurbeslag takkenlijn
Design & fotografie: Serge Anton

Bronzen collecties voor binnenshuis

Inspiratie voor de collecties halen de ontwerpers van Giara® uit de Art Deco- en Art Nouveau-periode. Tijdens deze periode werden statige huizen steevast versierd met op maat gegoten ambachtelijk, bronzen deurbeslag. Dit massieve bronzen deurbeslag straalde prestige uit en was een van dé eyecatchers uit deze periode.

Giara® heeft de traditie van elegante bronsproducten altijd voortgezet, en maakt al generaties lang bronzen deurkrukken en knopjes die je interieur naar een hoger niveau tillen.

Giara takkenlijn

Uitbreiding collectie met bronzen deur-, en raamklinken

Met de lancering van de nieuwe collectie komen daar nu dus ook bronzen deur- en raamklinken bij. Warmte en gezelligheid integreren in je interieur doe je eenvoudig met deze nieuwe lijn die klassevol en origineel uit de hoek komt.

Deze nieuwe collectie bronzen raam-en deurbeslag haalt zijn inspiratie duidelijk uit de Art Nouveau-beweging, met zijn herkenbare vorm en elegante afwerking.

De deur-en raamklinken doen immers meteen denken aan takken, boomschors, en organische texturen. De inspiratie komt hier letterlijk uit de natuur!

Giara takkenlijn

Bovendien heeft ook het succes van de laatste Wabi-Sabi-trend met een focus op organisch design invloed gehad, waarbij natuurlijke vormen moeiteloos samengaan met een meer zacht en minimalistisch interieur. Dit maakt de nieuwe “takkenlijn” perfect toepasbaar in zowel klassieke als sobere interieurs.

Giara® kiest ook hier altijd voor authenticiteit, een ambachtelijke gietproces met zandmallen en gebruikt enkel volle, natuurlijke materialen.

Giara deurbeslag takkenlijn
Design & fotografie: Serge Anton

De nieuwe takkenlijn kan in verschillende patina verkregen worden, afhankelijk van het gewenste kleureffect. Door de aanwezige nerven en texturen zullen de bronzen raam- en deurklinken een extra mooie, unieke patina krijgen bij gebruik.

  • Verdonkerd brons (AZ) is een geoxideerde vorm van massief brons, wat een legering is van koper en tin. De kleur is eerder donker en waar de plaatsen meer blootgesteld zijn aan zuurstof, zullen ze nog donkerder worden. Waar er meer wrijving is (vb. menselijk contact), zal het brons eerder lichter worden. Een echte living finish!
  • Groen Brons (VI) is nog steeds massief brons, maar in een verder stadium van oxidatie. De kleur is bruin/groen en zal door frequente poetsbeurten licht gaan glanzen.
  • Wit Brons (WB) is een legering van verschillende non ferro – metalen met een zilverachtige, glanzende kleur. Wit brons zal eerder traag oxideren en een mattere finish krijgen, en na een tijdje donkere vlekken. Met zilverpoets krijg je de originele kleur makkelijk terug als je dit wenst.
  • Oud tin (OPW) is wit brons dat geoxideerd is. Oud tin is donkerder en eerder mat van finish.
  • Verouderd ijzer (VI) heeft als basismateriaal wit brons met een eigen bovenlaag. Verouderd ijzer is zilverachtig van kleur en krijgt na een tijd een zeer zachte, natuurlijke verwering. Deze is onomkeerbaar, doch charmant!

 


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP