Stephanie Van Mechelen

Een retro interieur is nooit helemaal af zonder dat er een vleugje nostalgie in de lucht hangt. Net zoals bij alle interieurstijlen zit het geheim ‘m in de details. Een retro interieur krijgt zijn warme en unieke uitstraling niet alleen door antieke meubeltjes en een vintage kleurenpalet, maar ook door zorgvuldig gekozen accessoires. Daarmee bedoelen we uiteraard authentieke kunstwerken en kussens met retroprint, maar ook de impact van retro meubelbeslag valt niet te onderschatten.

Een nostalgisch interieur met alle puntjes op de i

Van de slaapkamer en de woonkamer over de keuken tot zelfs het toilet: met retro meubelbeslag zet je de puntjes op de i. Denk maar aan keukenkasten met bronzen knoppen in de vorm van roosjes, of een badkamermeubel met handgrepen uit verouderd zilver. Romantiek troef!

MEUBELKNOP POFL33 BRONS-AZ DAUBY GIARA

Elk meubel een unieke touch

Wist je dat al het retro meubelslag van Dauby met de hand vervaardigd is uit nostalgische materialen als brons, oud tin, verouderd zilver, …? Zo bevestig je met onze meubelknoppen en handgrepen het unieke karakter van je interieur.

Ook het kleinste kamertje helemaal retro

In een retro interieur zit elk detail juist, maar het toilet wordt daarbij weleens vergeten. Toch wordt ook het kleinste kamertje met de juiste accessoires – wat dacht je bijvoorbeeld van een bronzen handdoekring? – in een oogopslag helemaal retro. Een romantisch ogende wc-rolhouder met bijpassende toiletborstelhouder maakt het plaatje ten slotte helemaal compleet.

TOILETBORSTELHOUDER VO + ZWARTE POT DAUBY PURE PLUS

Het juiste raam- en deurbeslag

Ook raam- en deurbeslag, gordijnroedes en embrassehaken zijn bepalend voor de totale look van je retro interieur. Stem ze mooi op elkaar – en het meubelbeslag – af, bijvoorbeeld door alles in eenzelfde materiaal te kiezen, en het resultaat kan niet meer stuk!

Op zoek naar meer inspiratie? Ontdek alle retro collecties van Dauby.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP