Stephanie Van Mechelen

Als er één plekje muur is in het hele huis dat wat te verduren krijgt, dan is het wel net achter het kookfornuis in de keuken. Overkokende soepen, spetterende spaghettisauzen en waterdampen zijn in de keuken immers dagelijkse kost!

Je beschermt deze muur dan ook het best met een goede spatwand zodat je onbezorgd kan koken zonder je zorgen te maken over opspattend vet of kookvocht.

Op zoek naar een unieke spatwand? Maak dan kennis met de metalen of bronzen tegels van Dauby!

Pure® Tiles tegelmix van Dauby
Pure® Tiles tegelmix van Dauby

Kiezen voor metalen tegels

Wanneer je op zoek gaat naar een spatwand voor je keuken, dan merk je dat er tal van mogelijkheden zijn op de markt.

Wil je echter eentje die tegen een stootje kan én je interieur een meerwaarde geeft? Dan ben je bij je de Pure® Tiles van Dauby aan het juiste adres!

De metalen en bronzen tegels stralen pure luxe uit en passen onder meer perfect in een industrieel keukenontwerp of strakke, landelijke interieurs.

De tegels uit de Pure®-collectie zijn in zes uitvoeringen verkrijgbaar en in twee verschillende afmetingen:

  • Uitvoeringen: Wit Brons, Mat Wit Brons, Ruw Brons, Ruw Brons Gepolijst, Ruw Metaal, Verouderd IJzer
  • Afmetingen: vierkant (10×10 cm) of rechthoekig (10×20 cm)

De versie in Wit Brons met een glanzend metallic effect komt bijvoorbeeld mooi tot zijn recht als spatwand in een gesofisticeerde, klassieke keuken. Voor een stoerdere look zijn de Pure®Tiles in Ruw Metaal dan weer een echte aanrader.

Pure® Tiles - Rijs Brosens interieur
Pure® Tiles – Rijs Brosens interieur

Laat je creativiteit de vrije loop door meerdere uitvoeringen te kiezen of kies één uitvoering voor je spatwand met een kleuraccent.

Er zijn oneindig veel combinaties mogelijk: laat dit de blikvanger van je interieur zijn!

Pure ambacht

De Pure® Tiles van Dauby zijn een unieke collectie van metalen tegels met een heel eigen look die met recht en rede authentiek mogen worden genoemd.

De typische uitstraling krijgen ze door de ambachtelijke manier waarop ze gemaakt worden volgens een eeuwenoud proces. De ruwe vorm danken ze aan de zandmallen waarin ze zijn gegoten, welke vervolgens met de hand verfijnd worden.

Uniek mag je dus best letterlijk nemen: elke tegel is anders en kleine imperfecties benadrukken dan ook hun karakteristieke uitstraling.

BK Special Dauby - Pure® Tiles
BK Special Dauby – Pure® Tiles

Plaatsing

De plaatsing van de Pure®Tiles is simpel en eenvoudig zelf te doen.

Plaats je de tegels in de buurt van een warmtebron zoals bij het fornuis? Voorzie dan enkele millimeters speling zodat het metaal de ruimte heeft om uit te zetten.

Hieronder een kort stappenplan om je spatwand zelf te plaatsen:

  1. Zaag de tegels op maat met een diamantslijpschijf. Let hierbij op dat de slijpschijf niet te hard draait, welke de tegel kan verhitten.
  2. Breng vervolgens de tegels aan met flexlijm. Voor een voeg tussen de tegels gebruik je enkel speciaal voegsel en geen cement. Liever geen voeg? Hou er dan rekening mee dat de maten van ambachtelijke tegels een beetje kunnen afwijken.
  3. Overtollige lijm veeg je weg met een zachte doek.

Let op: Producten om cementsluier te verwijderen gebruik je beter niet!

Onderhoud

Ook wat betreft het onderhoud van deze spatwand, zit je bij metalen en bronzen tegels goed : vetspatten en kalkaanslag kunnen eenvoudig verwijderd worden met een zachte doek en wat azijn.

Let op: zure of agressieve onderhoudsproducten tasten de tegels aan. Laat het gebruik van schuurmaterialen en schuurproducten dan ook achterwege!

Voor meer info over onze collectie Pure®Tiles, plaatsing en onderhoud staan wij je graag bij met raad en daad in onze showroom of online op www.dauby.be!

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP