Stephanie Van Mechelen

Wonen in een voormalige fabriek, pakhuis of schuur … Het is allang geen uitzondering meer. De trend om een industrieel gebouw te renoveren en als woning betrekken, is de afgelopen jaren sterk komen opzetten. Bij zo’n industriële stijl hoort natuurlijk ook deur-, raam- en meubelbeslag met een industriële look. Een tip: kies voor Ruw Metaal!

PQ-RM industrial design Dauby.

Stoer en robuust

Een loft in een gebouw waar vroeger machines op volle toeren draaiden: het spreekt erg tot de verbeelding. Zo’n woning biedt niet alleen ruimte en comfort, maar vertelt ook een verhaal. Heel wat vormelementen zijn namelijk de stille getuigen van het roemruchte verleden van de ruimte. Ruwe bouwmaterialen en mechanische details worden dus niet weggestopt, maar maken net integraal deel uit van het interieur. Dat zorgt voor een stoere en robuuste indruk.

De juiste vormen en kleuren

Wie ‘industrieel’ zegt, zegt ruig en ruw, maar ook functioneel. Kies dus voor grote, eenvoudige meubels, zoals een houten tafel met een stevig metalen onderstel. Tierlantijntjes zijn uit den boze! Denk vooral ‘less is more’ en ‘form follows function’.

Qua kleuren houd je het best ook sober. Zwart, wit en grijs zijn ideaal. Wil je toch werken met een accentkleur? Kies dan voor primaire kleuren zoals geel, rood of blauw.

industrial design Dauby

Ruw Metaal voor accessoires en beslag

De industriële stijl van je woning wil je natuurlijk ook doortrekken tot in de details. Ruw Metaal (RM) is alvast een echte aanrader. Wat dacht je bijvoorbeeld van raampompen in RM? Deze kan je trouwens ook gebruiken op je kasten. Het model PH 1928, is geïnspireerd op een ontwerp van de Duitse industriële architect Wilhelm Wagenfeld, die bekend is van de Bauhaus-academie. De PH 1928-serie telt ook nog andere stukken in Ruw Metaal zoals een deurklink, deurgreep, raamklink en afsluitbare raamklink.

Een ander voorbeeld? De kapstok uit de Pure Plus-collectie is een heuse klassieker. Je waant je zo in de keuken, hall of refter van een oude fabriek.

Uiteraard is ons aanbod aan accessoires en beslag in Ruw Metaal nog veel uitgebreider. Neem gerust een kijkje in onze catalogus en laat je inspireren!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP