Stephanie Van Mechelen

In 2024 maken we een fascinerende reis terug in de tijd, waar interieurelementen uit de jaren ’80 een opvallende comeback beleven. Deze retro-elementen, doordrenkt met nostalgie, voegen een speels en gedurfd tintje toe aan moderne interieurs.

Een 80’s interieur? Dit zijn de kenmerken

Benieuwd hoe een 80’s inspired interieur eruit ziet?

Bye bye, aardse tinten en rustgevende vibes. De levendige sfeer van de jaren ‘80 zie je vooral terug in interieurelementen zoals

  • neonverlichting;
  • contrasterende kleuren;
  • hoogglans lakafwerkingen;
  • spiegels met facettenranden;
  • glazen eettafels met glanzende chromen accenten;
  • gedurfde geometrische patronen in behang en textiel;
  • meubelstukken met zachte, gebogen lijnen in pastelkleuren.

Een opmerkelijke comeback van een interieurstijl die het Memphis-designcollectief destijds bedacht.

Een nieuw hoofdstuk in retro design

De heropleving van het jaren ’80-interieur in 2024 opent een nieuw hoofdstuk in retro design. Het is niet alleen een terugkeer naar het verleden, maar ook een viering van de unieke stijl die dit decennium definieerde.

Een leuke invalshoek om deze stijl te integreren is de toevoeging van strakke accenten. Onze strakke Chemin de Fer-meubelknop uit de Pure®-collectie is dé perfecte aanvulling op jouw 80’s interieur. Of wat dacht je van de PH2017-deurklink? Belgische interieurarchitect Tom Lenaerts ontwierp dit sober, maar tijdloos stukje interieurbeslag.

Een 80’s interieur bij jou thuis?

Durf je te duiken in de levendige en gedurfde esthetiek van de 80’s? Geef je interieur een speelse en nostalgische boost!

Een vraag over onze producten? We denken graag met je mee. Contacteer ons voor meer info of advies op maat van jouw interieur.

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP