Stephanie Van Mechelen

Recycling en upcycling zijn geen holle woorden in de interieurwereld. We wijken steeds meer af van het massaproduct en gaan op zoek naar duurzaam design dat écht het verschil maakt. Een ongeziene kwaliteit en levensduur? Het Dauby-deurbeslag is een goed voorbeeld van hoe duurzaamheid en design hand in hand kunnen gaan.

Ambachtelijk productieproces

De kracht van Dauby-deurbeslag zit in de authentieke productiewijze en natuurlijke materialen, gecombineerd met de strenge kwaliteitsnormen van vandaag.

Een duurzaam design is de sleuteleigenschap voor onze hele collectie. Al het raam-, deur-, en meubelbeslag van Dauby wordt dan ook ambachtelijk vervaardigd door vakmensen. Elk greepje of knopje wordt eerst gegoten in mallen, en daarna minutieus met de hand afgewerkt.

Hierdoor krijg je een typische, unieke en ietwat korrelige structuur die de producten extra karakter geven.

Natuurlijke materialen

Dat duurzame design vind je ook terug in onze warme, natuurlijke materialen zoals

  • brons;
  • messing;
  • britannium;
  • smeedijzer.

Tip: Messing is een legering van koper die perfect past in verschillende interieurstijlen, of dat nu in moderne of eigentijdse interieurs is. Messing is hét duurzame materiaal bij uitstek, want het is:

  • makkelijk recycleerbaar;
  • bacteriewerend;
  • geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Kortom, een materiaal dat lang meegaat en steeds opnieuw te gebruiken is.

Een unieke finishing touch: de living finish

Wist je trouwens dat onze zorgvuldig geselecteerde natuurlijke materialen nog mooier worden met de jaren?

Elk product is massief, van hoge kwaliteit, en bovendien makkelijk in onderhoud. Zo ben je verzekerd van jarenlang plezier van je raam-, deur- of meubelbeslag, vervolmaakt door die typische living finish. Een verouderingsproces dat ons interieurbeslag een mooie patina of kleurschakering geeft. Bij veelvuldig gebruik van het materiaal, zal het oxideren en zullen de kleurschakeringen intenser worden.

Volledig herbruikbaar en recycleerbaar

Bij Dauby geloven we in duurzaam design en producten die echte compagnons de route zijn voor het leven. Toch nood aan iets anders? Al onze producten zijn volledig herbruikbaar en recycleerbaar, en dus duurzaam. Dauby gelooft zo in een circulaire economie en draagt zo zijn steentje bij aan een groenere toekomst.

Een vraag of graag meer info over ons duurzaam interieurbeslag? Contacteer ons: we helpen je graag verder.

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP