Dries Vinck

Wat de mooiste retro-interieurs met elkaar gemeen hebben? Alle details kloppen. En het zijn niet zomaar de eerste de beste details. Interieurs die pure klasse uitstralen, hebben dat onder meer te danken aan zorgvuldig uitgekozen deur-, raam- en meubelbeslag uit authentieke materialen. Wist je dat retrobeslag van Dauby altijd gemaakt is van materialen die al eeuwenlang in herenwoningen worden gebruikt? Volg even mee.

Een uniek patina

Authentieke materialen ‘leven’. Met het verstrijken van de jaren gaan ze er alleen maar mooier uitzien, omdat ze heel geleidelijk verkleuren. Het unieke patina dat zo ontstaat, geeft zelfs het kleinste meubelknopje een onweerstaanbare ‘living finish’.

De authentieke materialen van Dauby

Welke materialen wij het liefst gebruiken voor onze retrocollecties? Verschillende uitvoeringen van Brons, en ook het wat minder bekende materiaal Britannium.

Donker Brons

Donker Brons heeft een donkerbruin tot groen patina en wordt iets lichter door langdurig gebruik.

Natuur Brons

Natuur Brons is, net zoals Licht Brons, de eerste jaren wat lichter van kleur. Na enkele jaren krijgt het materiaal een donker patina.

Ruw Brons

Hou je meer van brons met een warme, roodachtige kleur? Met Ruw Brons zit je goed. Het materiaal gaat na verloop van tijd lichtjes glanzen.

Wit Brons

Ook het zilverachtige Wit Brons verkleurt niet. Op termijn kan er wel een mat corrosielaagje optreden. Bij Mat Wit Brons is dat laagje al van in het begin aanwezig.

Britannium

Britannium is een mix van zilver en tin. Het materiaal dankt zijn charme aan de verweerde look en krijgt op termijn een mat patina. Hou je het liever bij glanzend? Met wat zilverpoets krijg je dat zo voor elkaar.
En zo gaat het lijstje nog wel even door …

Het mooiste retrobeslag kiezen

Wil je onze authentieke materialen graag eerst met eigen ogen zien voor je een keuze maakt? Bezoek onze showroom in Wommelgem bij Antwerpen!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP