Stephanie Van Mechelen - 10/07/2018 - 10 juli 2018

Het interbellum, de periode tussen de twee wereldoorlogen, was een interessante periode in de geschiedenis van Europa. Het continent verloor alle houvast in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog, maar dat zorgde er meteen voor dat kunstenaars ook makkelijker de gevestigde paden gingen verlaten en volop experimenteerden. Het is ook in deze periode dat belangrijke kunststromingen het levenslicht zagen, zoals de Art Deco en het Duitse Bauhaus.

De invloed van deze kunststromingen leeft tot op vandaag nog verder, tot in de kleinste details. Een mooi bewijs hiervan zijn de deurklinken van Dauby. In de retro collectie is een mooie verzameling deurkrukken terug te vinden, die grotendeels geïnspireerd zijn op de kunst en het design van de jaren 20 en 30.

Bauhaus deurklink in blinkend chroom

deurbeslag Bauhaus Dauby

Typisch voor de deurklinken in jaren 20 stijl zijn ongetwijfeld de strakke vormgeving en het eenvoudige design. Ook het Bauhaus stond in immers bekend omwille van de rechthoekige vormen en het strakke design. Deze Bauhaus deurklink kenmerkt zich door rechthoekige vormen, gecombineerd met een ronde handgreep, om de grip ervan te optimaliseren. De deurklink is verder afgewerkt in blinkend chroom, maar is ook te verkrijgen in nikkel. Bestel de Bauhaus deurklink indien je liefhebber bent van strak design uit de jaren 20 en 30.

Bauhaus deurklink in zwarte nikkel

deurbeslag Bauhaus Dauby

Ook deze deurkruk uit de Bauhaus collectie valt op omwille van de strakke vormgeving. In tegenstelling tot de vorige deurklink is ook de handgreep ontworpen met rechthoekige vormen, wat voor een passend geheel zorgt met de rest van de deurklink. Dit exemplaar werd afgewerkt met zwart nikkel, maar is ook te verkrijgen in andere materialen, zoals blinkend chroom. Ook deze deurklink vindt perfect haar plaats in een modern ingericht interieur, en kan er een stijlvol element vormen.

Uniek en tijdloos design

De deurkrukken in jaren 20 en 30 stijl tonen aan dat deurklinken in retro design ook perfect geïntegreerd kunnen worden in een modern interieur. En dat toont meteen ook de kracht van deze deurklinken. Ondanks het feit dat deze designs al bijna 100 jaar oud zijn, kunnen ze nog steeds perfect mee in hedendaagse interieurs. Alleen al het tijdloze design is een reden om deze deurklinken in huis te halen.

Ook geïnteresseerd in zo’n unieke Bauhaus deurklink? Bekijk dan snel onze collectie op de site van Dauby. Neem contact op met onze interieurspecialisten voor professioneel interieuradvies!

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP