Safety first! Beste bezoeker, U bent van harte welkom in onze toonzaal! Momenteel werken wij uitsluitend op afspraak. Je kan ons bereiken via +32 3 354 16 86 of info@dauby.be

Draag aub een mondmasker en ontsmet uw handen met de gel die aan de inkom staat. Wij kijken er naar uit jullie opnieuw te kunnen ontvangen!

Stephanie Van Mechelen

Deurbeslag is een beetje als een balpen: je hecht er weinig belang aan als je het gebruikt, maar staat compleet machteloos als je het nodig hebt. Ooit de paniek gevoeld wanneer een deurklink afbreekt? Juist ja.

Zo triviaal en praktisch als deurbeslag ooit was, zo toonaangevend en doorslaggevend is de styling ervan nu. Want natuurlijk werkt een gewone aluminium deurkruk perfect, maar wie regelmatig de moodboards van Pinterest nakijkt, weet wel beter: het zit hem in de details.

En laat dat nu net zijn waar deurbeslag het verschil kan maken!

Wat is deurbeslag?

Deurbeslag omvat eigenlijk alles wat op en bij een deur hoort. Zo behoren onder meer ook volgende zaken tot de term deurbeslag:

Vroeger werd hier totaal geen aandacht aan besteed, maar vandaag de dag is prachtig deurbeslag de kers op de taart van je woning.

Hoe kies je het ideale deurbeslag?

Het mooiste is wanneer er een rechte, consistente lijn wordt getrokken in de keuze van deurbeslag.

Kies daarom voor zowel je deurklinken en scharnieren, als voor je brievenbus en huisnummer eenzelfde kleur en stijl om een harmonieus geheel te verkrijgen.

Het zijn misschien kleine dingen, maar het geeft de look en feel van je (voor)deur rust en samenhang.

Daarnaast is ook het materiaal dat je voor je deurbeslag kiest van belang voor een persoonlijke beleving.

Ga dus liefst alle verschillende materialen een keer testen alvorens je tot de effectieve aankoop van je deurbeslag overgaat en voel zo welk materiaal het best in de hand ligt.

Belgisch deurbeslag van Dauby

Al sinds 1975 is Dauby een importeur en groothandel van verschillende Italiaanse, Franse, Spaanse van deurbeslag.

De kracht van Dauby-deurbeslag zit in de authentieke productiewijze en natuurlijke materialen, gecombineerd met de strenge kwaliteitsnormen van vandaag. Dit zorgt voor deurbeslag met uitstraling, dat stevig genoeg is om intensief dagelijks gebruik te doorstaan.

Het deurbeslag in het assortiment van Dauby is onderverdeeld in twee grote groepen.

1. Design deurbeslag

De designcollectie verzamelt alle moderne deurklinken, geschikt voor een trendy en eigentijds interieur. De deurklinken uit de designcollectie combineren steevast een hoge ergonomie met een fantastisch design. Dit wilt zeggen dat ze niet alleen gemakkelijk te hanteren zijn, maar ook mee de uitstraling van het interieur bepalen. Met hun vlotte en vloeiende designs springen ze meteen in het oog.

2. Retro deurbeslag

Naast de designcollectie kan je bij Dauby ook deurklinken kiezen in de retrocollectie. Zoals de naam het zegt laten deze deurklinken en deurknoppen zich kenmerken door hun retro kantje. Dit deurbeslag komt volledig tot zijn recht in een landelijk of nostalgisch interieur. Dankzij welgekozen materialen, zoals smeedijzer of brons, en een sierlijk design roepen deze deurklinken meteen de sfeer van het verleden op.

Inbraakveilig deurbeslag

Deuren vormen de toegangspoort tot je woning. Het is via deze plaatsen dat inbrekers je woning binnendringen. Om deze ongewenste bezoekers de toegang tot je woning te beletten, moet je zorgen voor deurbeslag niet zo makkelijk te kraken is. Let naast de vorm en het materiaal dus ook op de stevigheid van de gekozen deurklinken.

Bij Dauby hechten we naast het ontwerp ook veel aandacht aan de veiligheid van onze deurklinken. In ons assortiment vind je daarom een groot aanbod aan inbraakveilig deurbeslag. Een voorbeeld van veiligheidsbeslag is het veiligheidsbeslag uit de PureĀ® collectie. Die biedt een extra beveiliging voor de buitendeuren. De doorgaande bevestiging zorgt ervoor dat de afdekplaat aan buitenzijde er niet afgeschroefd kan worden.

Voel zelf het verschil

Speel je graag op zeker en staan je zintuigen op scherp?

Kom dan zeker eens een kijkje nemen in onze showroom te Wommelgem of onze kijkwoning te Antwerpen en ondervind zelf welk deurbeslag het beste bij jou past.

Al het deurbeslag dat je hier tegenkomt, is een greep uit ons eigen aanbod en collectie.

Bovendien komt alles uit onze ambachtelijke ateliers en is ons deurbeslag tot in de details met de hand afgewerkt.

Ook nieuwsgierig naar onze gevarieerde collectie deurbeslag? Wil je inspiratie komen opdoen in onze kijkwoning? Maak dan snel een afspraak en krijg van ons een persoonlijke rondleiding of contacteer ons voor meer informatie!

Contacteer ons
This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP