Stephanie Van Mechelen

Bij het bouwen of verbouwen van een woning zien we dat er veel aandacht wordt geschonken aan de kleuren, indeling en stijl van het interieur.

Het is vaak pas op het einde dat er aandacht wordt besteed aan deurbeslag. Het resultaat zijn willekeurige deurklinken welke later wel eens aangepast zullen worden.

Het verkeerde deurbeslag kan echter erg bizarre resultaten geven, terwijl het juiste deurbeslag een zeer positieve impact kan hebben op de uitstraling van je interieur of je buitendeur.

Deurbeslag voor de buitendeur

Het eerste wat gasten zien als ze op bezoek komen is de buitendeur en laat er geen twijfel over bestaan, het deurbeslag zal hun aandacht trekken. Bij een buitendeur stelt zich de keuze tussen een stijlvolle, maar minder opvallende, deurgreep of juist een indrukwekkende deurklopper.

De keuze is uiteraard volledig afhankelijk van de stijl van de woning en meer bepaald de buitendeur en gevel. Nu moet men niet denken dat bijvoorbeeld een deurklopper enkel past bij een een klassieke of retro stijl, er zijn ook design deurkloppers beschikbaar.

Natuurlijk is deurbeslag meer dan enkel deurklinken, grepen en kloppers. Voor extra stijl en veiligheid kan bijvoorbeeld een retro judas-deur of judas-grill geïnstalleerd worden.

deurklopper Dauby

Retro of design deurbeslag voor binnendeuren

Voor een stijlvol interieur is het belangrijk om een duidelijk plan te hebben voor onder andere deurbeslag. Als alle binnendeuren een aangepast deurbeslag krijgen, zullen de deuren zelf beter opvallen, maar kan de samenhang van het interieur verloren gaan.

Het is daarom belangrijk vooraf te kijken of het beter is alle deuren van hetzelfde deurbeslag te voorzien (mogelijk met aangepaste kleuren) of een bepaalde stijl te kiezen die door de gehele woning wordt doorgetrokken.

Indien de woning vooral klassieke kleuren en houten deuren gebruikt, kan retro deurbeslag erg mooie resultaten geven. Voor een strak zwart-wit interieur of binnendeuren met opvallende kleuren zal design deurbeslag vaak beter passen.

Om een idee te krijgen van de verschillen tussen retro en design deurbeslag en de mogelijkheden binnen de verschillende stijlen kan je steeds onze catalogus met raam- en deurbeslag bekijken.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP