Stephanie Van Mechelen

De tijd dat niemand aandacht schonk aan deurbeslag ligt ondertussen al ver achter ons. Zo triviaal en praktisch als deurbeslag ooit was, zo toonaangevend en doorslaggevend is de styling ervan nu. Want natuurlijk werkt een gewone aluminium deurklink perfect, maar wie er de moodboards van Pinterest op nakijkt weet wel beter: het zit hem in de details. En laat dat nu net zijn waar deurbeslag het verschil kan maken! Bij Dauby geloven we dan ook in de kracht van kwaliteit en authenticiteit, en dit vind je terug in onze uitgebreide collectie deurbeslag.

Wat is deurbeslag?

Deurbeslag belangt eigenlijk alles aan wat op en bij een deur hoort. Deurbeslag is dus niet enkel je deurklink of deurknop, maar evengoed je voordeuraccessoires zoals je deurbel, sleutelplaat of brievenbusklep. Voor een goede styling maken deze elementen onlosmakelijk deel uit van het grote geheel.

Zo kan je een deurbel kiezen in de gewenste interieurstijl: rond, vierkant, groot, klein, in elk materiaal. Je huisgevel en bijhorende accessoires zijn als het ware het verlengstuk van jouw interieurstijl binnenshuis, zonder compromissen. Dauby biedt namelijk het hele gamma aan deurbeslag en accessoires in dezelfde vorm, materiaal, stijl en afwerking aan.

De kracht van Dauby-deurbeslag

Bij Dauby zijn we overtuigd van de kracht van ambacht, en bieden we alleen authentieke, kwaliteitsvolle producten aan.

De Pure®-collectie vertaalt deze visie naar hoogwaardig deurbeslag, met een hele reeks aan uitvoeringen om uit te kiezen. Voor elk product wordt nog steeds de originele methode van het zandgieten toegepast. De ruwe vorm dankt het deurbeslag aan de zandmallen waarin ze gegoten worden, waarna ze vervolgens volledig met de hand verder afgewerkt worden.

Elk artikel is zo met liefde voor het vak ambachtelijk vervaardigd en krijgt met de tijd een natuurlijke en steeds mooier wordende patina. Hoe ouder, hoe waardevoller het product gaat ogen. Dit verleent de Pure®-collectie een authentiek en vooral tijdloos karakter, en dat staat dus ver af van het alledaagse massaproduct.

Daarnaast bieden we ook deurbeslag aan van gerenommeerde merken en designers die voor eenzelfde ideaal en hoogwaardige kwaliteit staan. Dé referenties als het aankomt op landelijk deurbeslag, zijn de CDF– (Créations du Fer) en Giara®-collecties. Voor Art deco moet je bij Fama zijn. Of kies je liever voor Italiaans design van bij Rds-Kleis? Frascio heeft onder andere een geheel eigen antibacteriële coating: NO BACT.

De kracht van Dauby-deurbeslag zit in de authentieke productiewijze en natuurlijke materialen, gecombineerd met de strenge kwaliteitsnormen van vandaag. Dit zorgt voor deurbeslag met een mooie uitstraling, stevig genoeg om intensief dagelijks gebruik te doorstaan.

Soorten deurbeslag

Bij Dauby hebben we verschillende soorten materialen en stijlen in deurbeslag, zodat er voor iedere woning en ieder interieur wel iets bij zit.

Zo is het zwarte deurbeslag in Verouderd IJzer (VO) al geruime tijd aan een opmars bezig. Industrieel, strak, monochroom of klassiek, zwart deurbeslag leent zich al naar gelang de rest van het interieur perfect als eyecatcher. Ook wat betreft het onderhoud zit je bij zwart deurbeslag goed: Dauby’s zwarte beslag heeft een coating en vraagt weinig onderhoud. Bovendien zie je op het zwart geen vingerafdrukken en laat het zich makkelijk poetsen met een doek.

Ruw Brons (RB) is een unieke uitvoering uit de Pure®-collectie die op een speciale manier getrommeld wordt. Het is de meest pure vorm van brons, bestaande uit een legering van koper en tin. Ruw Brons is zowel kleurvast als roestvrij, waardoor een beschermlaag overbodig is. Na langdurig gebruik zal het brons op een natuurlijke manier opgepoetst worden, en komt er een lichte glans tevoorschijn. De warme, koperachtige tint komt zo heel mooi tot uiting dankzij de ruwe, ongepolijste look. Ruw Brons combineert prachtig met andere ruwere materialen en echte trendkleuren als 


  • poederroze;
  • mosgroen;
  • of mosterdgeel.

Ruw Brons Gepolijst (RBP) is de gepolijste versie van het Ruw Brons en levert een glanzend en glad, koperkleurig resultaat op. Na verloop van tijd gaat dit patineren naar een mattere en warmere vorm van brons. Ruw Brons Gepolijst is door de hippe messing-goudlook ook de laatste tijd aan een enorme opmars bezig! RBP kan enkel op aanvraag verkregen worden. Hou dus zeker rekening met de levertermijn.

Natuur Brons (NB) is een legering van koper en tin. De legering heeft een rode kleur en zal door de chemische reactie met zuurstof een bruine oxidelaag verkrijgen; het Donker Brons (DB) is hiervan het resultaat. Als we dit dan nog verder laten oxideren krijgen we een groenbruine oxidelaag, namelijk het Groen Brons (OG). De plaatsen die meer blootgesteld zijn aan zuurstof zullen zo donkerder worden en waar er meer wrijving is (door bijvoorbeeld menselijk contact) zal het brons lichter worden. Een echte living finish!

Ruw Metaal (RM) zal je interieur meteen een stoere en industriële uitstraling geven. Deze betonachtige look en uitvoering combineert mooi met natuursteen, ruw onafgewerkte balken of andere, typisch industriële elementen. Door veelvuldig gebruik zal het Ruw Metaal een lichtere schijn en glans tonen. Ruw Metaal combineert mooi met onder andere ruw hout en natuursteen.

Roest is een natuurlijk product waarbij gietijzer geroest, geborsteld en behandeld wordt met donkere bijenwas. Aangezien roest een natuurlijk proces is, kan de oranjebruine kleur en het roesteffect verschillend zijn. Pure charme, zowel voor als na het patineren.

Hoe kies je best deurbeslag?

Schoonheid zit in de kleine dingen. De vreugde wanneer je je deur opendoet als je thuis komt en weer voelt: ja, dit is mijn lievelingshendel. Jezelf omringen met spullen die je vreugde geven maakt dat je je goed voelt thuis, toch? Kies je deurbeslag dan ook zorgvuldig, en kijk zowel naar je interieur als naar je eigen wensen, noden en persoonlijkheid.

Het mooiste is wanneer er een consistente lijn te ontdekken is in de keuze van deurbeslag. Vermijd dus liefst een kakofonie van materialen, kleuren en stijlen. Hou je van landelijk, retro of design? Bauhaus of art deco? Surf je mee op de trend van gouden messing of ga je voor mat zwart? Maak geen blinde keuze, maar exploreer de mogelijkheden zorgvuldig.

Kies daarbij zowel je deurklinken en scharnieren, brievenbus en huisnummer in dezelfde kleur en stijl om een harmonieus geheel te verkrijgen. Het zijn misschien details, maar het zal de look en feel van je (voor)deur rust en samenhang geven.

Daarnaast is ook het materiaal dat je voor je deurbeslag kiest van belang voor een persoonlijke beleving. Ga dus liefst alle verschillende materialen een keer testen alvorens je tot een aankoop overgaat en voel zo welk materiaal jou het beste ligt.

En last but not least, kijk naar de functie van het deurbeslag dat je uitzoekt.

Gaat het om een voordeur, dan wil je dat je deurbeslag tegen een stootje kan én de nodige bescherming biedt tegen inbraken. Ons veiligheidsbeslag uit de Pure®-collectie biedt zo bijvoorbeeld een extra beveiliging voor buitendeuren.

Zoek je deurbeslag voor al je binnendeuren? Dan wil je vast dat deze stilistisch helemaal op dezelfde lijn zitten en aangenaam in de hand liggen.

Bij het kiezen van het juiste deurbeslag voor een schuifdeur bijvoorbeeld, is functionaliteit dan weer heel belangrijk. Daarnaast moet schuifdeurbeslag voor schuiframen ook goed beveiligd zijn. Voor schuiframen kies je dus best voor hefschuifgrepen, voor binnendeuren heb je de keuze tussen een inkapschelp (minimal) of een verticale greep (functioneel).

Deurbeslag komt in alle maten en kleuren. Kijk hierbij steeds naar wat bij jouw huis, interieur en karakter past. Wat het ook is wat je zoekt, het perfecte passende deurbeslag hebben wij bij Dauby.

Ook nieuwsgierig naar onze gevarieerde collectie deurbeslag? Wil je inspiratie komen opdoen in onze kijkwoning? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en samen overlopen we alle mogelijkheden!

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP