Dries Vinck - 12/07/2018 - 12 juli 2018

De Zwitser Hannes Wettstein (1958-2008) was een van de meest vernieuwende en invloedrijke ontwerpers van zijn generatie. Hoewel zijn naam niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, zijn zijn producten, interieur- en architectuurprojecten wereldwijd gekend en geroemd. Wettstein ontwierp talloze hotels, kantoren en showrooms, waaronder prestigieuze opdrachten als het Grand Hyatt Hotel in Berlijn en de Zwitserse Ambassade in Teheran. Zijn werk werd met prijzen bestookt. Zo won hij onder meer de Compasso d’Oro voor zijn Dada Nomis kitchen. Een portret van een bijzondere designer.

Wie is Wettstein?

Wettstein voltooide een opleiding tot bouwkundig tekenaar en was gefascineerd door architectuur en kunstgeschiedenis, maar ook door technologische ontwikkelingen. Hij stelde sociale, industriële en culturele normen voortdurend en methodologisch in vraag. Deze houding werkt door in al zijn designs. Door alledaagse handelingen, de indeling van ruimtes en het doel van objecten in twijfel te trekken, kwam hij namelijk met verrassend eenvoudige oplossingen voor de dag. Puur, functioneel en tijdloos zijn dé kernwoorden voor Wettsteins meubels en lampen.

Studio Hannes Wettstein

In 1991 richtte Wettstein zijn Studio Hannes Wettstein op, die al snel een gevestigde waarde werd en die vandaag zijn werk- en zienswijze nog altijd voortzet. De Studio verleidt met haar ontwerpen – van zetels en tapijten tot horloges en zelfs fietsen – voor bekende designmerken als Accademia, Cerruti Baleri, BULO, Molteni & C en Cassina.

Hannes Wettstein deurbeslag

Functionaliteit staat altijd voorop in Wettstein ontwerpen, maar zonder daarbij de designtrends en -tendenzen uit het oog te verliezen. Deze deurlink, mat of blinkend, blijft bijvoorbeeld de ideale match voor elk modern interieur. Wettsteins visie dat logisch design per definitie duurzaam is, blijkt perfect te kloppen.

Wil je weten wat Wettstein voor jouw interieur kan betekenen? Neem gerust contact met ons op; we beantwoorden met plezier al je vragen!

Bekijk de Hannes Wettsteun-collectie.

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP