Stephanie Van Mechelen

Dat de Italiaanse Brian Sironi een getalenteerde industrieel designer is, bewijzen de vele prijzen die hij al in de wacht sleepte tijdens zijn carrière. Daar zitten natuurlijk ook zijn studies en ervaringen in Italië en de Verenigde Staten voor iets tussen. Brian Sironi is een zelfzekere persoon, maar houdt er niet van om in de schijnwerpers te staan. Hij focust liever op het ontwerp van zijn producten. Hieronder ontdek je meer over het leven en werk van Brian Sironi.

Brian Sironi, een veelzijdige designer

Brian Sironi, geboren in 1977, studeerde industrieel design in Milaan. Na zijn studies werkte hij samen met architecten, designers en vakmannen zoals smeden of beeldhouwers. Het zet zijn training daarna voort in de Verenigde Staten, waar hij bij verschillende bekende architectuur en design bureaus werkte. Met die kennis en ervaring keert hij terug naar Italië en start er zijn eigen studio: Studio Brian Sironi, gespecialiseerd in product design, interieur design en architectuur.

Functionaliteit en esthetiek gaan hand in hand

Zijn doel? Producten ontwerpen die het leven van de gebruiker gemakkelijker maken én mooi ogen. Bij zijn ontwerpen staan de gebruiker, het object, de vorm en functionaliteit dan ook altijd centraal. Een voorbeeld hiervan is de Erica lamp, gemaakt voor Martinelli Luce. De pure vormen vallen hier meteen op. Design en functionaliteit zijn hier twee handen op één buik. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Brian Sironi hier in 2011 een prijs kreeg op de Compasso d’Oro. Hij was zelfs een van de jongste designers die zo’n prijs won.

Brian Sironi deurbeslag

www.domusweb.it

Pure vormen staan centraal

Als veelzijdig designer ontwerpt hij niet alleen stoelen, meubelen, decoratie, maar ook bij deurbeslag laat hij zijn creativiteit de vrije loop. Zo ontwerpt hij stijlvolle deurklinken voor het Italiaanse bedrijf Frascio. Deze Dauby deurklink is een van Brian Sironi’s ontwerpen. Het ontwerp uit de Design collectie is prachtig in elk interieur. Mat chroom of geverniste messing, beide materialen vergen weinig onderhoud en geven je deurbeslag een unieke look.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP