Is jouw woning toe aan een beetje opfrissing? Of hou je ervan om af en toe van kleurenpalet te veranderen en nieuwe trends in je interieur toe te passen?

Ook in 2020 zijn er een aantal interieurtrends die je niet mag missen. Bij Dauby hebben we de leukste trends gebundeld om je te inspireren bij de (her)inrichting van je woning. Kijk mee binnen: wij zetten de 5 grootste trends in raambeslag voor jou op een rijtje!

1. Interieurtrend #1: breng de warmte naar binnen met bronzen raambeslag

Net zoals in 2019, ligt brons in 2020 nog steeds goed in de markt in de interieur- en designwereld. Dit natuurlijke materiaal straalt warmte, elegantie én tijdloosheid uit en is daarom een populaire keuze voor nieuw raambeslag.

Bovendien is bronzen raambeslag van Dauby een echte eyecatcher door de unieke living finish die je na verloop van tijd te zien krijgt. Open je het slaapkamerraam dagelijks, maar blijft het raampje in de gang vaak gesloten? Dat zal zichtbaar zijn aan de kleurschakeringen die verschijnen door oxidatie.

2. Interieurtrend #2: zorg voor rust in huis met ‘Wabi Sabi’

Bij Dauby zijn we helemaal gek op de Wabi Sabi-trend en dat komt omdat de eigenschappen van ons deur-, meubel- en raambeslag volledig in lijn staan met de filosofie van deze Japanse stroming.

Perfectie is passé.

Wabi Sabi omarmt namelijk de schoonheid van kleine imperfecties en vergankelijkheid. De esthetiek in dingen die ‘onvolmaakt, vergankelijk en onvolledig’ zijn is een terugkerende thematiek in Wabi Sabi. Een andere eigenschap van deze levensfilosofie, is eenheid met de natuur.

Hoe pas je dit concreet toe in je interieur? Denk aan verweerd hout, afgebladderde verf en tweedehands materialen die de schoonheid van onvolmaaktheid in je woning naar boven brengen.

Het authentieke raambeslag van Dauby past dus perfect in het Wabi Sabi-plaatje door:

  1. het gebruik van warme, natuurlijke materialen zoals brons en britannium;
  2. de living finish van deze materialen die voor een authentieke look zorgen;
  3. het gietproces in zandmallen die voor kleine imperfecties in het beslag zorgt.

3. Interieurtrend #3: gebruik zwarte accenten voor een strakke look

Zwart raambeslag geeft een zekere diepte aan je woning.

Het heeft een strakke en uitgelijnde look en gaat goed samen met verschillende interieurstijlen.

Maak voor deze trend gebruik van contrasten: combineer een licht en luchtig kleurenpalet met enkele zwarte accenten. Witte muren en kasten zorgen in combinatie met zwart beslag voor een speelse sfeer in je woning.

Van industrieel over tijdloos tot landelijk: deze interieurtrend is warm aanbevolen bij elke stijl!

Let wel op met zwart raambeslag. Te veel zwarte accenten in je interieur verliest zijn slagkracht. Hoe unieker het contrast, hoe krachtiger de uitstraling van jouw woning. En zo creëer je een unieke extra dimensie aan je interieur.

4. Interieurtrend #4: ga voor duurzame materialen

Als je investeert in een nieuw interieur, wil je daar zo lang mogelijk van kunnen genieten.

Dat geldt voor een nieuwe zetel en een opgefriste keuken, maar uiteraard ook voor een update van je raambeslag.

Bij Dauby kiezen we steeds voor natuurlijke materialen die heel lang meegaan en mooier worden met de jaren.

5. Interieurtrend #5: kies voor een industriële betonlook

De betonlook blijft populair in 2020. Beton geeft je interieur een robuuste en stoere uitstraling en wordt dus vaak gebruikt in ruigere industriële interieurs.

Om deze trend volledig tot zijn recht te laten komen, kan je hem combineren met:

  • ijzeren steunpilaren
  • natuursteen
  • onafgewerkte houten balken
  • verweerde materialen
  • koele kleuren en grijstinten

Raambeslag in Roest, Ruw Metaal en Verouderd IJzer is een prachtige aanvulling op de betonlook. Zonder twijfel is dit één van de meest gewaagde trends van 2020. Durf jij hem aan?


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP