Stephanie Van Mechelen

De laatste puzzelstukjes voor een geslaagd interieur schuilen vaak in de kleinste details. De juiste keukenaccessoires tillen je keuken naar een hoger niveau, en met de juiste badkameraccessoires kan het zijn dat het hele wellness-plaatje dat je voor ogen had, plotseling wél klopt.

Op vraag van interieurarchitecten ontwikkelde Dauby dan ook een hele lijn aan retro keuken-, toilet- en badkameraccessoires, helemaal in dezelfde stijl als de Dauby retro collecties. Want kiezen voor Pure® Plus-accessoires, dat is kiezen voor tijdloosheid.

Retro keuken- en badkameraccessoires

Met Pure® Plus is het mogelijk om de volledige retro stijl die je al had in deurklinken, meubelknoppen en meubelgrepen, volledig door te trekken naar de rest van je interieur. Deze creatieve lijn bevat praktische accessoires die het leven niet alleen gemakkelijker maken, maar bovenal het genot schenken van mooie, authentieke en gebruiksvriendelijke artikelen.

In deze collectie vind je standaard artikelen terug zoals handdoekhaakjes en toiletrolhouders, maar kan je ook elk onderdeel apart verkrijgen. Je kan dus zelf aan de slag om een artikel volledig naar eigen wens en op maat te maken. Pure® Plus is daarmee de ideale lijn voor creatievelingen en fans van retro keuken-, toilet- en badkameraccessoires voor elke stijl van interieur.

Natuurlijke en hoogwaardige materialen

Al onze artikelen uit de Pure® Plus-collectie zijn authentiek en volledig met de hand vervaardigd.

Op traditionele, ambachtelijke wijze worden de producten eerst gegoten in mallen, en daarna manueel afgewerkt. Elk stuk is bijgevolg uniek en heeft de uitstraling van hoogwaardige, volle metalen. Het gietproces in de zandmallen zorgt ervoor dat het beslag een korrelige structuur krijgt en kleine imperfecties vertoont voor die artisanale en retro look.

Dankzij de verschillende uitvoeringen en ontwerpen in de Pure® Plus-collectie, kunnen de accessoires in elk type interieur geïntegreerd worden. Hou je van landelijk, industrieel of klassiek?
Pure® Plus kan het allemaal aan.

De Pure® Plus-accessoires zijn beschikbaar in 6 verschillende uitvoeringen:

Verouderd IJzer (VO) is een hoogwaardige, roestvrije metaallegering die charme uitstraalt. Voor een goede hechting wordt met behulp van elektrolyse een zwarte laklaag aangebracht. De natuurlijke verwering van het Verouderd IJzer geeft het product een authentiek karakter.

Ruw Metaal (RM) is een legering met een donkergrijze, betonachtige en industriële look. Het materiaal krijgt zijn ruwheid door de afwerking na het zandgieten, en zal na langdurig gebruik op natuurlijke wijze patineren.

Wit Brons (WB) is een elegante, zilverachtige vorm van brons. Door oxidatie zal het brons een mattere patina krijgen, waardoor er zeer lichte kleurverschillen zichtbaar worden.

Mat Wit Brons (WBS) heeft dezelfde legering als Wit Brons, maar wordt op een speciale manier getrommeld en afgewerkt voor een matte uitstraling.

Ruw Brons (RB) heeft warme, koperachtige tinten. Na langdurig gebruik zal het brons op een natuurlijke manier opgepoetst worden, en komt er een lichte glans tevoorschijn.

Ruw Brons Gepolijst (RBP) is de gepolijste vorm van onbewerkt brons en heeft een mooie glans. De warme tinten van het Ruw Brons in combinatie met het gladde oppervlak, zorgen voor een verrassend effect dat door oxidatie een steeds mooiere matte patina zal krijgen. Een product dat leeft!

Pure® Plus Q: minimalistische accessoires

De allernieuwste telg in de familie is er eentje voor de fans van strak, minimalistisch design: welkom Pure® Plus Q!

Voor deze collectie kropen onze ontwerpers opnieuw achter hun tekentafel en ontwierpen een volledig vierkante collectie van keuken-, toilet- en badkameraccessoires. Deze bevat onder andere strakke handdoekhouders, wc-rolhouders, reserverolhouders en keukenrolhouders. Elk artikel heeft een vierkant design voor die ongeëvenaarde, minimalistische look.

De Pure® Plus Q-collectie is dan ook ideaal voor moderne, tijdloze en industriële woningen. Toch nog iets specifieks in gedachten dat je niet meteen terugvindt? Stel dan zelf je accessoire samen door te variëren in lengte, eindsteun en eventueel haakjes.

Ten slotte is ook over gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid nagedacht. Omwille van de aard van de ruwe materialen (Ruw Brons en Ruw Metaal) is er een laklaag over bepaalde stangen aangebracht, zodat je probleemloos vochtige handdoeken over de stangen kan laten drogen.
Gemakkelijk in onderhoud en goed voor jarenlang plezier!

Nog meer inspiratie opdoen voor retro keuken-, toilet- en badkameraccessoires?

Bekijk onze producten

“Om te zorgen dat het plaatje altijd helemaal klopt, zijn we al in de conceptfase heel bewust bezig met hoe we jouw interieurverhaal kunnen ondersteunen.”

– Stephanie Van Mechelen, Marketing Manager

Onze stijlgids downloaden

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP