Stephanie Van Mechelen

Een handdoekhouder is een echte ‘must have’ in je badkamer. Heb je juist genoten van een heerlijke douche of een ontspannend bad? Dan moet je je handdoek natuurlijk meteen te drogen hangen. Ook in de keuken mag een handdoekhouder niet ontbreken. Er is tegenwoordig zo’n groot aanbod dat een keuze niet in een-twee-drie gemaakt is. Daarom zetten we de verschillende modellen even op een rijtje.

Een handdoekbar in je badkamer

handdoekhouder Dauby

In je badkamer kies je het best voor meerdere handdoekenhouders, zodat je je handdoeken optimaal kunt laten drogen. Hierbij heb je de keuze tussenhanddoekhouder een handdoekbar of een handdoekhaakje. Combineer handdoekhouders met lange en korte eindsteunen zoals op de foto hiernaast. Heb je toch maar één handdoekhouder nodig? Dan kun je kiezen voor een handdoekring. Deze handdoekring is bijvoorbeeld ideaal in je toilet.

handdoekring Dauby

Handdoekhouders bieden heel wat voordelen in je badkamer: aangezien je ze bevestigt aan de muur of aan een kast nemen ze veel minder plaats in beslag dan een apart handdoekrek. Bovendien ogen ze ontzettend mooi en geven ze die extra ‘touch’ aan je badkamer of toilet.

Een handdoekhouder in je keuken

handdoekhouder Dauby

Door identieke of gelijkaardige houders te plaatsen in elke ruimte, creëer je een harmonieus geheel. Een handdoekhouder is namelijk niet alleen ontzettend handig in je badkamer, ook in je keuken komt zo’n houder goed van pas. Kies hier voor een model met twee staven of twee knopjes. Op die manier kun je twee handdoeken ophangen: één waarmee je je handen afdroogt en één waarmee je de afwas droogt. Zo werk je niet alleen aan de esthetiek van je woning, maar ook aan de hygiëne.

Kies het juiste materiaal

Handdoekenhouders vind je tegenwoordig in verschillende vormen, stijlen en materialen. Zo bestaan er handdoekhouders die perfect passen in een landelijke woning, maar ook liefhebbers van design blijven niet op hun honger zitten. Het materiaal en de kleur bepalen de stijl van de houder. Zo heb je bij Dauby de keuze uit wit brons, mat wit brons, ruw brons, verouderd ijzer, ruw metaal en zilver. Een zilveren handdoekbar past beter in een moderne ruimte, terwijl bronstinten misschien beter in jouw landelijke woning passen. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Ontdek de verschillende stijlmogelijkheden en trends van 2021 in de gloednieuwe stijlgids van Dauby.

Vraag gratis de stijlgids aan

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP