Stephanie Van Mechelen

Misschien sta je er niet bij stil, maar toch houd je er elke dag heel wat in je hand. We hebben het over deurklinken. Uiteraard dienen die om makkelijk een deur open en dicht te doen – ergonomie is dus erg belangrijk – maar het kunnen ook heuse designobjecten zijn.

De ene deurklink is de andere niet

Deurklinken heb je letterlijk in duizenden verschillende uitvoeringen. Dauby biedt je een heel ruim assortiment met deurklinken in materialen zoals (Wit) Brons, Verouderd IJzer en Antraciet.

Wil je een strak design of een rustieke retrolook, een speelse toets of liever een robuust exemplaar? Het is allemaal mogelijk. In onze collectie vind je een geschikte deurklink voor elke woning.

Design deurklinken uit de collectie Frascio

Deurklinken die in verschillende woningen tot hun recht komen en voor een speciale toets in je interieur zorgen, zijn die van het Italiaanse designbureau Frascio. Dit bureau heeft heel wat ontwerpen van deurklinken gerealiseerd. We stippen er graag vier aan:

  • Blade: verkrijgbaar in diverse uitvoeringen waaronder Blinkend Chroom, Red Copper en Trendy Brons;
  • Kale: verkrijgbaar in Blinkend Chroom, Mat Chroom en Antraciet;
  • Sweep: verkrijgbaar in Blinkend Chroom, Mat Chroom en Antraciet;
  • Tuke: verkrijgbaar in diverse uitvoeringen waaronder Mat Chroom, Red Copper en Antraciet.

Over Frascio

Frascio Design, het bedrijf achter deze vier ontwerpen, werd in 1945 opgericht als een klein atelier. Door het jarenlang onderzoeken van nieuwe vormen voor deur- en raambeslag, en de samenwerking met verschillende gerenommeerde internationale designers is Frascio uitgegroeid tot het internationale bedrijf dat het vandaag is.

Frascio heeft de blik strak op de toekomst gericht. Het bureau stelt zichzelf voortdurend in vraag en houdt de vinger aan de pols op het gebied van design, architectuur en technologische ontwikkelingen.

Frascio heeft speciale aandacht voor nieuwe vormgevingstechnieken en maakt gebruik van ecologisch verantwoorde materialen en afwerkingen. Voor Frascio staat kwaliteit dan ook altijd voorop. Niet alleen merk je dat aan hun stijlvolle deurklinken, op de uitvoeringen in antraciet geven ze daarom ook een garantie van maar liefst vijftien jaar.

Gekleurde design deurklinken van Odessa

De meeste mensen brengen een frivool kleuraccent aan in huis met behulp van kleine accessoires zoals kussentjes, kaders of bloempotten. Maar Odessa introduceert op een originele manier kleur in je huis met haar gekleurde design deurklinken.

Het deurbeslag uit de Odessa-reeks is ontworpen door Maurizio Duranti en bestaat in allerlei kleuren, van oranjegeel tot aquariumblauw. Hoewel het perfect mogelijk is om alle deuren van een ruimte een klink in dezelfde kleur te geven, kun je hier uiteraard ook mee spelen. Laat je verbeelding de vrije loop!

Odesse design deurklinken

Deurklinken gebaseerd op het legendarische Bauhaus

Bauhaus is één van die grote Europese kunststromingen die ontstond tijdens het interbellum. Het Bauhaus stond bekend omwille van de eenvoudige vormen en het strakke design van hun ontwerpen. In vele gebruiksvoorwerpen leeft de filosofie achter het Bauhaus nog steeds voort, zo ook bij de deurklinken en de deurknoppen in het assortiment van Dauby.

De revival van de tijdloze Bauhausstijl maakt dat 100 jaar oude designs steeds vaker hun intrede vinden in moderne interieurs. Het beste van twee werelden!

Strakke vormen, eenvoudig design

In de PH1920-deurklink is de invloed van de Bauhaus-beweging perfect terug te vinden. De strakke vormen en het eenvoudige design vallen meteen op, en verraden meteen Bauhaus als grootste inspiratiebron.

Een ander knap staaltje innoverende vormgeving is het PH1928-model. Deze deurklink is geïnspireerd op een ontwerp van de Duitse industriële architect Wilhelm Wagenfeld, een spilfiguur aan de Bauhaus-academie. Het contrast van ronde en strakke lijnen zorgt voor een sterk lijnenspel. Het resultaat? Dit model is na bijna 100 jaar nog steeds tijdloos en enorm populair.

Door dit strakke lijnenspel verdienen de Bauhaus-deurklinken een plaatsje in elk modern interieur. En dat mag zeker opmerkelijk genoemd worden, aangezien Bauhaus al in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw zijn hoogtepunt kende.

Heb je de design deurklink gevonden voor jouw interieur of heb je wat meer informatie nodig? Onze experts helpen je graag verder!

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP