Stephanie Van Mechelen - 12/07/2018 - 12 juli 2018

Misschien sta je er niet bij stil, maar toch houd je er elke dag heel wat in je hand. We hebben het over deurklinken. Uiteraard dienen die om makkelijk een deur open en dicht te doen – ergonomie is dus erg belangrijk – maar het kunnen ook heuse designobjecten zijn.

De ene deurklink is de andere niet

Deurklinken heb je letterlijk in duizenden verschillende uitvoeringen. Dauby biedt je een heel ruim assortiment met deurklinken in materialen zoals (Wit) Brons, Verouderd IJzer en Antraciet. Wil je een strak design of een rustieke retrolook, een speelse toets of liever een robuust exemplaar? Het is allemaal mogelijk. Dauby heeft in zijn collecties een geschikte deurklink voor elke woning.

Deurklinken uit de collectie Frascio

Deurklinken die in verschillende woningen tot hun recht komen en voor een speciale toets in je interieur zorgen, zijn die van het Italiaanse designbureau Frascio. Dit bureau heeft heel wat ontwerpen van deurklinken gerealiseerd. We stippen er graag vier aan:

BLADE ANT FRASCIO DAUBY

  • Blade, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen waaronder Blinkend Chroom, Leder, Trendy Brons …
  • Kale, verkrijgbaar in Blinkend Chroom, Mat Chroom en Antraciet
  • Sweep, verkrijgbaar in Blinkend Chroom, Mat Chroom en Antraciet
  • Tuke, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen waaronder Mat Chroom, Rood Koper en Antraciet

Over Frascio

DEURKLINK SWEEP CHROOM DAUBY FRASCIO

Frascio Design, het bedrijf achter deze vier ontwerpen, werd in 1945 opgericht als een klein atelier. Door jarenlang met veel liefde voor het vak nieuwe vormen te onderzoeken voor deur- en vensterbeslag is Frascio uitgegroeid tot het internationale bedrijf dat het vandaag is.

Frascio heeft de blik strak op de toekomst gericht. Het bureau stelt zichzelf voortdurend in vraag en houdt de vinger aan de pols op het gebied van design, architectuur en technologische ontwikkelingen.

Frascio heeft speciale aandacht voor nieuwe vormgevingstechnieken en maakt gebruik van ecologisch verantwoorde materialen en afwerkingen. Voor Frascio staat kwaliteit dan ook altijd voorop. Niet alleen merk je dat aan hun stijlvolle deurklinken, op de uitvoeringen in antraciet geven ze daarom ook een garantie van maar liefst vijftien jaar.

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP