Stephanie Van Mechelen

De trendkleuren van 2023 zien we terugkeren over alle stijlen heen: van boeiend eclectisch tot warm landelijk. Ze roepen vooral een gemoedelijke sfeer op waarin je echt wil thuiskomen.

Trend #1: Warme brons- en roesttinten

Wat de trendkleuren voor 2023 betreft, zien we een voortzetting van bepaalde trendkleuren en -tonen van de voorbije jaren.

Zo blijven warme brons– en roesttinten belangrijk. Deze staan voor gezelligheid, harmonie, rust en warmte. Heel mooi in combinatie met andere natuurlijke materialen zoals hout en leer.

Trend #2: Een waaier aan aardekleuren

Verder blijven terracotta en cognac erg aanwezig. Op een hele (accent)muur, ofwel subtieler met een eigentijdse kleurtoets via een zorgvuldig gekozen object.

Ook een waaier aan aardkleuren en zandtinten zorgen voor een instant zachte en ingetogen sfeer.

Deze kleuren stralen warmte en rust uit en zijn daardoor perfect voor een gezellig en ontspannen interieur.

Trend #3: Ton-sur-ton

Een andere kleurentrend die hierbij aansluit is de ‘ton-sur-ton’-trend, waarbij je in laagjes met verschillende schakeringen van dezelfde kleur werkt. Ideaal voor een sereen en rustgevend interieur. Ook bij de Bohemian-stijl komt dit zachte kleurenpalet terug, als kalmerende achtergrond voor natuurlijke en organische elementen.

Trend #4: Zachte pasteltinten

Voor wie het wat kleurrijker mag, zijn er gelukkig nog de pasteltinten. Zachtroze en mintgroen doen het overal goed, zowel op een volledige muur, als kleine eyecatcher of meubel.

Omdat pasteltinten gedempt zijn, passen ze bovendien helemaal in de trend van zachte, zeninterieurs waarin je helemaal tot rust kan komen.

Tip: De perfecte match bij de trendkleuren van 2023 zijn Dauby’s goudkleurige materialen die prachtig combineren met zand, bruin, roest en zelfs pasteltinten. Goudkleurige materialen komen bij Dauby in alle stijlen en vormen, dus je vindt ongetwijfeld wat je zoekt:

  • De nieuwe CDL Country-collectie bevat de rustieke CDF-modellen, maar dan in een messing jasje. Ideaal voor wie droomt van een klassiek, landelijk interieur met een moderne touch. Toch liever strakke modellen? Dan is de CDL City-collectie helemaal iets voor jou.
  • Wil je graag een authentieke look in messing? Dan zit je goed bij Giara met de producten in natuurbrons en messing.
  • Op zoek naar goudkleurig deur-en meubelbeslag in de swingende art-deco-stijl? Dat is de specialiteit van Fama en Fama Artwork!
  • Voor een tijdloze, ambachtelijke look ben je dan weer aan het juiste adres bij de uitvoeringen Ruw Brons en Ruw Brons Gepolijst van de Pure®-collectie.

Twijfel je tussen verschillende materialen? Wil je graag advies over het beste interieurbeslag voor jouw interieur? Contacteer ons of kom langs in onze toonzaal in Wommelgem: we helpen je met plezier verder.

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP