Stephanie Van Mechelen

Bij Dauby kijken we als trendsetter in deur-, raam- en meubelbeslag zeer graag naar de toekomst!

Wat de interieurtrends voor 2020 betreft, zijn er een aantal blijvers en nieuwkomers.

Benieuwd welke deze zijn? Hieronder vind je de zes koplopers terug die van 2020 ongetwijfeld een stijlvol jaar zullen maken!

Interieurtrend #1: Wabi Sabi

Een interieurtrend die we afgelopen jaar voorzichtig zagen opkomen en die ook volgend jaar niet te stoppen zal zijn, is Wabi Sabi.

Deze eeuwenoude, Japanse filosofie steunt op de volgende eigenschappen:

  • Onvolmaaktheden in je woning;
  • Eenheid met de natuur;
  • De schoonheid van ouder worden.

Interieurtrends 2020: Wabi Sabi - Serge Anton

Wabi Sabi is dan ook een interieurtrend die rust brengt in je woning, en naar die balans streeft door een juist gebruik van authentieke materialen en producten.

Een visie die Dauby als muziek in de oren klinkt, aangezien het gebruik van natuurlijke materialen en een ambachtelijk productieproces bij ons voorop staan.

Doordat ons deur-, raam- en meubelbeslag met de hand wordt gemaakt en in zandmallen wordt gegoten, krijgt het een korrelig oppervlak en vertoont het hier en daar namelijk ook kleine imperfecties.

Verder staan onze natuurlijke materialen gekend om hun living finish: hoe ouder ons beslag wordt, hoe intenser de kleurschakeringen en hoe mooier het resultaat. Een product dat leeft, is bij Dauby dus helemaal aan de orde!

Interieurtrend #2: metalen tegels

Een tweede interieurtrend uit 2019 die ook in 2020 hot zal blijven, is de industriële inrichting.

Ben je helemaal weg van deze trend en wil je graag ook jouw accessoires mee stijlen op een super originele manier? Dan is onze Pure tiles-collectie helemaal jouw ding! Deze metalen tegels kunnen als spatwand in de keuken of in je kookeiland geïntegreerd worden voor een verrassend en stijlvol effect. Of wat dacht je van een metalen douchewand in je badkamer? Leef je helemaal uit!

Interieurtrends 2020: Pure Tiles tegels - Nicky Goossens

Verschillende kleurencombinaties zijn mogelijk met de zes uitvoeringen. Daarnaast zijn er twee afmetingen verkrijgbaar: 10x10cm en 10x20cm.

Interieurtrend #3: time to shine

Paris chic of feestelijke glamour het hele jaar door? Dan zit je helemaal juist bij de interieurtrend van Natuur Brons en Ruw Brons Gepolijst!

Dauby maakt met haar Giara-collectie al generaties lang elegante bronsproducten die je woning naar een hoger niveau tillen. De producten worden artisanaal vervaardigd en krijgen een natuurlijke en onbewerkte uitvoering volgens alle ecologische standaarden van vandaag.

Natuur Brons is de meest pure vorm van brons en heeft warme, koperachtige tinten.

Het Ruw Brons Gepolijst uit de Pure- en Pure Plus-collectie is de gepolijste versie van het Natuur Brons en levert een glanzend en glad, koperkleurig resultaat op. Na verloop van tijd zal dit patineren naar een mattere en warmere vorm van brons, super stijlvol en shiny!

Interieurtrends 2020: Raambeslag in Ruw Brons Gepolijst - Valerie Brems

Interieurtrend #4: betonlook

Ook een mooie betonlook blijft één van de interieurtrends in 2020. Ideaal is hier het gebruik van het Ruw Metaal uit de Pure-lijn: een massieve, roestvrije metaallegering brengt met de grijze tinten de industriële betonlook meteen in je interieur.

Traditioneel gegoten in mallen en met de hand afgewerkt, heeft dit beslag de typische imperfecties en authentieke look die ook in het nieuwe jaar gegeerd zal zijn. De betonachtige look en uitvoering combineert mooi met:

  • natuursteen
  • ruwe onafgewerkte balken
  • andere, typisch industriële elementen.

Interieurtrends 2020: betonlook - Hoogehuys Kessenkich Kinrooi

Interieurtrend #5: zwarte accenten

Al enkele jaren een hit in vele strakke, eigentijdse interieurs, en niet minder in het nieuwe jaar. Zwarte accenten blijven nog steeds een topper!

Interieurtrends 2020: zwarte accenten - Lommers Meubelen

Haal dus in 2020 zwarte accenten in huis met het beslag in Verouderd IJzer van Pure en Zwart van CDF. Zwart interieurbeslag zal steeds strak, stevig, maar klassevol ogen en past bij vele stijlen en interieurs.

Interieurtrend #6: duurzaam en sober interieurbeslag

Voor 2020 zien we als laatste interieurtrend ook de opkomst van duurzaam en sober interieurbeslag. De hoogwaardige en de natuurlijke materialen uit de Pure-collectie sluiten hier perfect bij aan.

Het ambachtelijke productieproces in zandmallen staat hier centraal en brengt materialen als roest (cdf) en verschillende patina’s van brons (groen brons, donker brons, natuur brons, ruw brons) in de spotlights.

De collecties van Giara, Fama en Pure spelen hier perfect op in en halen door hun natuurlijke materialen en warme tinten de natuur in huis!

Interieurtrends 2020: duurzaam en sober interieurbeslag - Hoogehuys Kessenkich Kinrooi

Klaar om je interieur af te stemmen op de interieurtrends van 2020? Denk dan ook aan de belangrijkste details, zoals bijpassend raam-, deur- en meubelbeslag. Bekijk online ons aanbod om inspiratie op te doen of vraag meteen naar een verdeler in je buurt!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP