Stephanie Van Mechelen

Of je nu gaat bouwen of renoveren: deurklinken, raamklinken en meubelknoppen zijn belangrijke details in je interieur. Ze bepalen mee de uitstraling ervan, en je mag ze dan ook niet over het hoofd zien! Bij Dauby staan uitstraling, duurzaamheid en gebruiksgemak voorop. Al onze producten worden volgens een eeuwenoude techniek gegoten in zandmallen, en daarna verder met de hand afgewerkt. Dat resulteert na verloop van tijd in een steeds mooier wordende patina. Laten we de verschillende merken die je bij Dauby vindt even onder de loep nemen.

Giara raam- en deurbeslag

MEUBELKNOP POPLO45 BRITANNIUM DAUBY GIARA

Het Giara raam- en deurbeslag wordt gekenmerkt door de gebruikte materialen: Britannium metaal of brons. Deze materialen geven de Giara producten een authentieke, eeuwenoude uitstraling. In het volledige gamma aan meubel-, deur- en raambeslag voor zowel binnen als buiten vind je vooral klassieke ontwerpen, die in klassiek ingerichte woningen erg goed zullen passen en je woning net dat ietsje extra geven.

CDF hang- en sluitwerk

CDF produceert vooral hang- en sluitwerk, geïnspireerd op oude en originele modellen. Het merk werkt meestal met gietijzer, maar veel producten zijn ook in messing verkrijgbaar. Voor de gietijzer roeste uitvoering wordt het gietijzer op een natuurlijke wijze verroest en nadien behandeld met bijenwas. Ook het CDF hang- en sluitwerk past vooral in klassiek ingerichte woningen, en kan je bijvoorbeeld perfect combineren met Giara meubelbeslag.

Fama: bronzen deur- en raambeslag

Fama werkt enkel met brons, een legering van koper en tin. Het materiaal is daardoor harder en minder buigzaam. Opvallend is de strakke lijn van het Fama deur- en raambeslag, die doet denken aan de Art Deco stijl uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De strakke vormgeving in combinatie met de oude materialen maken de Fama modellen werkelijk uniek, het zijn kleine kunstwerkjes die je met niets anders kan vergelijken.

Pure: beslag uit de periode van het Bauhaus

De Pure lijn van Dauby vindt zijn oorsprong in de periode van het Bauhaus. Het zijn creaties uit het begin van de Avant-garde, toen design nog volop zijn opmars moest maken. De Pure collectie is zeer breed, met een groot gamma aan meubelbeslag, raam- en deurbeslag en accessoires. De Pure collectie heeft een authentiek en tijdloos karakter, en past moeiteloos in elk soort interieur. Bovendien wordt deze prachtige collectie uitgebreid met bijpassende Pure Plus keuken- en badkameraccessoires en Pure Tiles designtegels.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP