Stephanie Van Mechelen

Wisselwerking tussen mens en klink

Designers zijn steeds in de weer met nieuwe evoluties en hoe mens en omgeving op elkaar inspelen. Dit vertaalt zich nu in de wisselwerking tussen mens en product. De relatie met het product wordt een belangrijk begrip in design.

RAKE & JOIN – Frascio

Ontworpen door Toscaans designer Giacomo Giustizieri. Als kunstliefhebber, industrieel ingenieur en gediplomeerde in Industrial Design, verbindt Giustizieri techniek met eenvoudige en lineaire vormen.

RAKE

Het “lemmet” van de deurklink buigt door de kracht van de hand. Dit creëert flexibiliteit en interactie tussen mens en product. Industriële, technische vormen gaan hier hand in hand met flexibiliteit.

De Rake is te verkrijgen in witte en zwarte uitvoering.

Deurbeslag Rake Giustizieri Dauby

JOIN

Ontstaan uit geometrische vormen en volumes, zoals de kruising van het metalen lichaam en de gekleurde handgreep. Deze minimalistische klink is eenvoudig maar elegant. Het handvat is beschikbaar in verschillende materialen en kleuren: van transparant en fluo, tot zwart.

Deurbeslag Join Giustizieri Dauby

Deurbeslag Fluo van Giustizieri bij Dauby Deurbeslag Holi van Giustizieri bij Dauby Deurbeslag Pull Handle van Giustizieri bij Dauby Deurbeslag Ghost van Giustizieri bij Dauby Deurbeslag Window Handle van Giustizieri bij Dauby

Shut The Door, Have A Seat (SVING) – RDS/KLEIS

DEURKLINK SVING DAUBY RDS

Shut The Door, Have A Seat (SVING) is ontworpen door design talent Dirk Ploos van Amstel. In 2014 werd dit model bekroond met een Design Award op de Biënnale Interieur!

Ploos van Amstel brengt de veer, het mechaniek van de klink, naar buiten. Hij voegt die in mooi evenwicht samen met de klink. Zo toont hij de constructie en laat hij zien hoe een alledaags iets als een deurklink, werkt. Op deze manier versterkt hij de band tussen mens en voorwerp.

De deurklink is beschikbaar met een veer in rood, zwart of wit.

Neem ook eens een kijkje op onze Facebook-pagina!

Voor een meer gedetailleerde uitleg kan je ons altijd contacteren op info@dauby.be. Eén van onze vertegenwoordigers bezoekt je graag vrijblijvend met stalen en advies.

Details zorgen voor perfectie, maar perfectie is geen detail!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP