Ben je graag mee met de laatste nieuwe interieurtrends, maar gaat het vernieuwen van je gehele interieur voor jou een stapje te ver? Door slechts enkele accenten in en aan je woning te veranderen, geef je jouw thuis al gauw een geheel nieuwe look.

Zo geef je bijvoorbeeld met nieuw deurbeslag al meteen een andere sfeerbeleving mee aan jouw bezoekers vanaf het eerste moment. Van zodra ze jouw deurknop of deurgreep aanraken, zet je immers al de eerste toon van jouw karaktervolle woning neer.

Benieuwd naar de vijf voornaamste trends voor deurbeslag in 2020? We geven je hieronder een overzicht!

1. Interieurtrend #1: het nieuwe bronzen tijdperk

Het nieuwe jaar zetten we in met het nieuwe bronzen tijdperk. Metalen als brons stijgen elke dag in populariteit. En terecht. Niets zorgt voor impact, harmonie en leven als bronzen of goudkleurig deurbeslag in jouw interieur! De natuurlijke materialen waar Dauby mee werkt zijn namelijk levende materialen. En dat zie je!

Naarmate je het beslag gebruikt, zie je diepere kleurschakeringen. Dat noemen we patineren. Wanneer je beslag patineert, krijgt het een prachtige, authentieke look. Hoe meer je het beslag gebruikt en dus aanraakt, hoe dieper de tinten zijn op termijn! Dat is de living finish.

Dauby denkt voortdurend na over de combinaties die een extra touch geven aan jouw interieur. Ben je helemaal fan van het bronzen tijdperk? Dan vind je ongetwijfeld wat je zoekt in:

Influencer en Instagram-persoonlijkheid Valerie Brems is er alleszins compleet weg van. Lees het interview!

Toch niet helemaal weg van brons in je interieur?

Geen probleem! Er zijn nog genoeg andere trends die wel passen in jouw woning!

2. Interieurtrend #2: Wabi Sabi

De kans is groot dat Wabi Sabi je onbekend in de oren klinkt. Toch is dit een eeuwenoude Japanse levensfilosofie die in 2019 reeds zijn intrede deed in verschillende interieurs en volledig tot zijn recht zal komen in 2020.

Wabi Sabi focust zich hoofdzakelijk op volgende 3 pijlers:

  1. Onvolmaaktheden in je woning
  2. Eenheid met de natuur
  3. Er zit schoonheid in ouder worden

Drie pijlers waar Dauby perfect op inspeelt.

Doordat al het deurbeslag bij Dauby in zandmallen gegoten wordt, bevat elke deurklink een korrelige structuur die kleine imperfecties met zich meebrengt. Een onvolmaaktheid in je woning dus!

Daarnaast is je deurbeslag één met de natuur. Dauby maakt enkel gebruik van natuurlijke materialen tijdens het productieproces.

Tot slot veroudert het deurbeslag van Dauby op unieke wijze. Zoals je net las bij ‘het bronzen tijdperk’ zie je na verloop van tijd een patine op je deurbeslag. Zo ondergaat elk stuk deurbeslag dat we verkopen een eigen verouderingsproces waar schoonheid uit voortkomt.

Lees hier enkele tips om je woning een Wabi Sabi-karakter te geven!

3. Interieurtrend #3: back to black

Zwart deurbeslag komt steeds vaker voor. Het oogt strak, stevig, maar klassevol.

Zo past zwart deurbeslag in zowat elke interieurstijl, van industrieel tot modern. Je kunt het perfect combineren met eender welk kleuraccent in de ruimte.

Over het algemeen creëer je de grootste impact door zwart te gebruiken ten opzichte van een licht kleuraccent. Dat resulteert in een speels contrast dat een extra dimensie toevoegt aan jouw interieur.

Let wel op met zwart deurbeslag. Als er te veel zwarte accenten in je interieur zijn, verliest het zijn slagkracht. Hoe unieker het contrast, hoe krachtiger de uitstraling van jouw woning.

4. Interieurtrend #4: duurzame materialen

Het gebruik van duurzame materialen is een trend die zich in alle sectoren voltrekt. Ook deurbeslag ontkomt er niet aan!

En dat is logisch. Je kiest graag voor deurbeslag dat lang meegaat.

Duurzaam en natuurlijk materiaal is waar we bij Dauby rotsvast in geloven. Elk stuk deurbeslag dat over de toonbank gaat is zorgvuldig vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen zoals bijvoorbeeld brons.

5. Interieurtrend #5: ga voor een betonlook

Afsluiten doen we met de industriële betonlook. Ruw Metalen deurbeslag deed het in 2019 goed. In 2020 verwachten we een nog beter jaar voor de grijze tinten, ruige structuren en authentieke look van dit soort deurbeslag.

Onze tips om het meeste te halen uit je Ruw Metalen deurbeslag? Gebruik het in combinatie met:

  • Natuursteen
  • Ruwe, onafgewerkte balken
  • Andere, typisch industriële elementen

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP